Дора Янкова с рейд в Доспатско в подкрепа на кандидатите на левицата за кметове и общински съветници

Окт 21, 2015 СМОЛЯН Новини Избори 0 3038

В Борино депутатът от левицата очаква увеличаване на политическото влияние

Смолянският депутат от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Дора Янкова проведе рейд в община Доспат в подкрепа на кандидатите за кметове на населени места и общински съветници.  Заедно с кандидата на БСП  за кмет на община Доспат Пламен Станоев тя посети селата Бръщен, Црънча, Змеица и Късак.

В село Бръщен Янкова и Станоев изказаха пълната си подкрепа за кандидата за общински съветник от селото Хасан Кочаков. „Това е един млад, високо образован човек, който ще защитава интересите на Бръщен в Общинския съвет на Доспат. Опитът му в чужбина и повишената социална чувствителност го правят непримирим към човешкото страдание и неправдата, затова ще имат верен човек в най-високия общински орган“, отбеляза Янкова. Сред приоритетите на Кочаков са създаването на общински фонд, който да подпомага хората, изпаднали в тежко социално положение, както и подкрепа за местните читалища.  Жители се жалваха пред представителите на левицата от тежкото социално положение на хората, останали в селата и неадекватната здравна политика. Болни от онкологични заболявания алармираха, че нямат средства, за да се лекуват и призоваха за спешни мерки. Кочаков подчерта, че именно общински социален фонд може да подпомага тежко болните, защото разходите за лечение са огромни. Жителите на селото застанаха плътно зад кандидатите на БСП. „Ако искате да подкрепите този млад човек да бъде ваш представител в местния парламент гласувайте с бюлетина номер 4 с преференция за номер 5“, призова Янкова.

В село Црънча Дора Янкова, Пламен Айвазов и кандидатът на левицата за кмет Недко Хаджиев, който е и 10 в листата с кандидати за общински съветници, се срещнаха с десетки жители. „Недко Хаджиев трябва да се върне като кмет на селото, защото се чувства неговото отсъствие“, призова на срещата депутатът от левицата. Тя подчерта, че БСП винаги е била на страната на селото и помагала  в най-трудните моменти. „Изберете Недко и Пламен, за да се случи промяната за по-добро в общината“, заяви депутатът.

Село Чавдар изказа своята подкрепа за кандидата на БСП Личо Кехайов. „Инициативен, борбен и безкрайно  чувствителен към проблемите на обикновения човек“, така чавдарци описаха кандидат- кмета, който се ангажира да бъде добър стопанин на селото. На среща в местния шивашки цех работнички поискаха от кандидатите на левицата към местното училище да се разкрие детска градина, в която да се възпитават най-малките жители на селото. В момента има група от 12 дечица, които нямат възможност да посещават забавачница. „Това ще е основна задача“, ангажира се Кехайов. Подкрепа към него бе заявена и от служителите на един от големите дървопреработвателни цехове в населеното място.

Да разкрие потенциала на селото се ангажира кандидатът за кмет на БСП в Късак – Исай Савов. „Впечатлена съм от енергията на Исай. Това е истински борбен, млад мъж, който може да отстоява интересите на селото“, заяви пред десетки жители Дора Янкова. Тя напомни, че БСП винаги е била на страната на хората от селото. „Бяхме с вас, когато защитавахме опитите да вземат „Омана“ на концесия. „Противопоставихме се смело на апетитите за завземане на района. Доказали сме, че мислим основно за хората, затова подкрепете кандидатите на левицата“, призова Янкова.

Като най-справедливия и най-подходящия за кмет на селото определи Янкова номинацията на БСП в Змеица Велин Авкатев. Депутатката от левицата подчерта, че Авкатев ще направи много в подкрепа на земеделските производители, ще привлече програми за работна заетост и ще спечели европейки проекти. „Змеица заслужава по-добро управление затова гласувайте за Авкатев“, бе призивът на Янкова. Според Янкова БСП ще се представи достойно на изборите в община Доспат, като очаква разширяване на политическото влияние. „В община Доспат партията разчита на младежка енергия и на много опитни кадри, които милеят за родния си край“, коментира Янкова.

Дора Янкова посети и община Борино, където изказа своята подкрепа и тази на парламентарната група на левицата за листата с кандидати за общински съветници.  „Разширяване на позициите на БСП  в Общинския съвет е цел номер 1, която вярвам ще се случи с водача Васил Тунев и останалите ни номинации“, заяви Янкова. Тя даде висока оценка за работата на общинския партиен лидер Цветка Такова и изрази надежда за увеличаване на гласовете в подкрепа на справедливите решения за развитие на общината.  „БСП е на страната на хората за повече социални услуги, социално подпомагане на населението, което изпитва сериозни проблеми. Ние ще браним обществения интерес за земите и горите, към които има сериозен апетит и тънки сметки“, заяви Янкова.  Гласувайте с номер 3 в бюлетината за повече солидарност и справедливост, апелира още тя.