Стефан Сабрутев в Левочево: Ще създадем фонд за хора в беда

Окт 12, 2015 СМОЛЯН Новини Избори 0 1585

Чрез него ще може да се подпомагат граждани, претърпели бедствие или злополука

“Искам да изкажа благодарността си към Стефан Сабрутев за неговата съпричастност. Когато изгоря къщата на Кирил Ставракев, аз събирах средства, за да го подпомогнем и се обърнах към господин Сабрутев за кухненска мивка. Не се наложи да го уговарям, само ме попита „от каква мивка има нужда”. В рамките на седмица преди Коледа мивката заедно с шкаф към нея бе доставена, разказа жителят на село Левочево Анастас Барбов. Стефан Сабрутев веднага пристигнал и когато го потърсили по повод опасността от срутване на моста до мандрата”. Според кандидат-кмета мостът наистина е застрашен от разрушаване, ако не се вземат мерки за укрепването му до следващата година. “Трябва да ценим хората не по партийна принадлежност, а по човешките им качества и готовността им да се отзовават на човешката болка”, обърна се Анастас Барбов към съгражданите си на среща с кандидата за кмет на община Смолян и кандидатите за общински съветници от БСП Милко Гавазов, Светослав Димитров и Румяна Кършелийска.
       13 проблема изброи само една от присъстващите Величка Хаджиева. Жителите настояват да имат автобус, пътуващ до Устово в сряда на обяд, където пазаруват хранителни продукти. Личният лекар въобще не посещава селото. Сметта не се събира редовно, а за Роженския събор им взели контейнер, който още не е върнат. Пътят до параклиса „Св.Дух” е пропаднал, има раздвижено свлачище. Трасето до селото е дупка до дупка и автобусите съвсем ще спрат да идват в селото. Разтревожени са да не затвори селският магазин. Стефан Сабрутев се ангажира да проведе организационни разговори по тези от тях, за които е възможно да се реагира в момента, а по други ще може да направи нещо конкретно, ако бъде избран за кмет на общината. Тогава ще реализира идеята си за създаване на общински фонд за хора, изпаднали в беда. Чрез него ще може да се подпомагат граждани, претърпели бедствие или злополука.
          Той призова жителите на Левочево да подкрепят кандидатурата на Мария Чешмеджиева за кмет на селото. Убеден е, че с нея биха работили добре съвместно за решаването на проблемите на Левочево и неговото перспективно развитие.