Дора Янкова: Надявам се правителството да продължи подкрепата си за малките населени места така, както ние ги развивахме

Май 24, 2015 СМОЛЯН Новини БСП 0 1634

Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Дора Янкова и общинските съветници от левицата Рабие Кьосева и Михаил Генчев поздравиха жителите на смолянското село Търън по случай традиционния празник

Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Дора Янкова и общинските съветници от левицата Рабие Кьосева и Михаил Генчев поздравиха жителите на смолянското село Търън по случай традиционния празник. В навечерието на 24 май- Ден на славянската писменост и култура Янкова отправи сърдечен поздрав към всички културни и просветни дейци в селото. „Благодарение на вашия активен труд четвъртокласниците от Основно училище „Стою Шишков” – Търън са с най-високите резултати на малките матури в страната”, съобщи Янкова. Тя обясни, че това е повод за гордост и признание за труда на учителите в селото. Депутатът заяви, че Търън е живо със своите честни и работливи хора, училището, детската градина и читалището, които са символ на духовността, патриотизма и жаждата за знания. Янкова се обърна и към кмета на селото Явор Говедаров, който определи като най-успешният кмет на БСП в региона. „Горда съм, че управник като г-н Говедаров води селото към развитие и просперитет. Той е сред отличиниците на социалистите в Родопите с няколко успешни мандата”, коментира депутатът.

          Янкова припомни, че точно преди година като народен представител от региона в правителството на Пламен Орешарски е съдействала за изграждане на нови улици и спортна площадка в селото за стотици хиляди левове. „Надявам се сегашното правителство да прояви приемственост и да продължи подкрепата си за малките населени места, в които живеят множество хора, нуждаещи се от инфраструктура и развитие. Само така ще запазим живи нашите селища, а резултатите на четвъртокласниците ни задължават още повече”, каза Дора Янкова.

          В селото тя и общинските съветници поздравиха много приятели, съмишленици и симпатизанти с пожелание за здраве, берекет и успехи.