Иван Френкев: БСП е последователна в политиките си обезлюдяването на района на Смолян да спре

Общината ни има потенциала да стане логистичен хъб на Родопите, посочи социалистът

“Можем да променим Смолян и да покажем, че има начин да променим темпа на обезлюдяване на общината и района ни. Демографската криза е сериозният проблем,  пред който сме изправени всички и за решаването на който БСП предлага и отстоява последователно своите политики”. Това заяви в интервю за БСТВ кандидатът за кмет на Смолян от “БСП за България” Иван Френкев.

“След 12 години управление на ГЕРБ ние можем да обърнем негативната тенденция и дадем тласък на развитието на града ни като
използване възможностите на Плана за възстановявате и развитие за подобряване на инфраструтурата, свързаността с малките населени места и на бизнес климата в общината ни”, посочи Иван Френкев.

По думите му е нужна активна работа за изграждането на логистични паркове и отстояваме пред държавата най-накрая да се отвори КПП Рудозем-Ксанти. “Смолян има всички дадености и потенциала да се развива като логистичен хъб в Родопите. А не, както досега - да е единствено крайна дестинация преди границата”, подчерта социалистът.


Инан Френкев бе категоричен, че за да се случи всичко това е нежно са бъдат създадени всички условия за добро трансгранично сътрудничество и привличане на инвестиции - за да се даде възможност на местния бизнес да развива преработвателната индустрия и производства в нови посоки.