Социалистите в Смолян: БСП е гарант за постигане на поставените цели

Мар 29, 2023 СМОЛЯН Новини Избори 0 829

Пенсионерите от клубовете в Смолян изразиха своята подкрепа към БСП

Кандидатите за народни представители от „БСП за България“ в Смолян посетиха трите пенсионерски клуба в Смолян, Райково и Устово. Възрастните хора изразиха своята категорична подкрепа към кандидатите за депутати на социалистическата партия.

Заедно с представителите на БСП-Смолян те обсъдиха проблемите за областта, сред които: драстично намаляване на населението в региона, младите хора напускат региона и страната в търсене на по-добър живот, инфлацията изяжда повишението на пенсиите, природните дадености не се използват пълноценно, закриват се цели печеливши отрасли като рудодобив, животновъдство, дърводобив, необяснимо е наличието на изобилие от водни ресурси, а цената на водата поскъпва, изнася се необработена дървесина.

Водачът на листата на социалистите в Смолян – проф. д-р Георги Михайлов посочи предложенията на БСП за изход от кризата, като представи програмата на партията, сред които редица подобрени социални дейности, които показват, че партията мисли за българските семейства, че се предвижда целенасочена регионална политика, която да облекчи живота в планинските и погранични райони, каквито са населените места в Родопите.

„Искам да помоля българските политици да направим изнесени заседания на парламента в Смолян, в Кърджали, във Видин, в Благоевград, за да видят какво представлява съвременна България. И да не се замеряме с приказки за какво ли не в парламента, което не вълнува въобще българските граждани, да се заемем най-накрая с решаването на техните проблеми. Бих се радвал да се изнесе целия парламент тук, да дойде да види на място колко много хората се вълнуват за собствения си край, за собствените си деца, за собствената си земя, но и колко проблеми имат, които остават нерешени“.

По време на дискусиите бяха обсъдени още въвеждането на таван на цените, преизчисляване на пенсиите, реформа в здравеопазването, възстановяване на поминъка на хората в региона, привличане на инвеститори, подобряване на транспортната инфраструктура.

На проф. д-р Георги Михайлов от Клуб „Граничар“ призив връчи полк. Димитър Ганев към ОбС на СОСЗР-Смолян за подкрепа. Всички срещи завършиха с уверението на присъстващите избиратели, членове и симпатизанти на партията за мобилизация за участие в предстоящите избори и подкрепа за партията с номер 1 в бюлетината.

„Гласувайте с номер 1 на изборите идната неделя, защото „БСП за България“ е гарант за постигане на поставените цели“, призоваха кандидатите за народни представители от Смолян.