Проф. Михайлов в Борино: Излизаме на тези избори със стабилна и достойна листа, съчетание между опита и младежкия ентусиазъм

Мар 20, 2023 СМОЛЯН Новини Избори 0 569

Жители на Борино към БСП: Вие сте единствената партия, която управлява в интерес на хората

При изключителен интерес преминаха предизборните срещи на коалиция „БСП за България“ със симпатизанти и избиратели в община Борино и селата Ягодина и Буйново.  Проф. д-р Георги Михайлов, водач на листата, представи кандидатите за народни представители от БСП в 22 МИР, а също и акценти от програмата на партията. Пред присъстващите той анализира политическото и икономическото състояние на държавата и очерта проблемите в населените места от област Cмoлян, като сподели вижданията на БСП за справяне с проблемите в региона.

“Ние излизаме на тези избори с една стабилна и достойна листа. Тя е съчетание между опита и младежкия ентусиазъм и с нея ще направим така, че партията ни да реализира достойни резултати на предсрочните парламентарни избори“, заяви той.

„Както в повечето райони на страната, така и в община Борино, се наблюдава демографски срив, липса на икономика, затихващо земеделие и животновъдство, липса на междуселищен транспорт. Това безпокои местните хора. Образователната система, здравеопазването и културата буксуват под влияние на общонационалната политика в тези сфери“, коментира още проф. Михайлов.

Отношение по проблемите в региона и поставените въпроси взеха и другите кандидати за народни представители от листата на „БСП за България“, които участваха в срещите - Рабие Кьосева, Зорница Радева и Радка Тунева-Янчевска.

Социалистите от община Борино, техните симпатизанти и местни жители считат, че трябва да има национална политика за планинските, граничните райони и малките общини. Едновременно с това е необходима целенасочена инвестиционна програма за Родопите. Споделените проблеми в селата Борино, Ягодина, Буйново поставят въпроса за справедлив жизнен стандарт, субсидиране на земеделските производители, приоритет за образование, здравеопазване и социална сфера.

И в трите населени места хората бяха категорични, че ще пoдĸpeпят ĸaндидaтитe нa БCΠ, тъй ĸaтo тoвa e eдинcтвeнaтa социална пapтия, ĸoятo e дoĸaзaлa cвoитe възмoжнocти дa yпpaвлявa в интepec нa мнoзинcтвoтo. Присъстващите пожелаха ползотворна предизборна кампания и успех в предстоящите парламентарни избори, а председателят на ОбС на БСП в Борино Цветка Такова подари на проф. Георги Михайлов две от книгите си за Борино.