Смолянските социалисти дадоха старт на предизборната си кампания

04.03.2023 г.

С много настроение и оптимизъм беше даден старт на предизборната кампания на Коалиция „БСП за България“ в Смолянска област. Денят започна с отдаване на почит към героите участвали в Освободителната война от 1877 – 1878 г. и тържествено отбелязване на Националния празник.

Стотици избиратели участваха на среща с кандидатите на „БСП за България“ от 22-ри многомандатен избирателен район. В листата са включени лица с богат професионален и политически опит, които имат доказан авторитет и безспорна тежест в обществото. Водачът на листата е един от най-известните съвременни медици проф. д-р Георги Михайлов, човек с доказан политически опит и безспорни управленчески умения. Втори в листата е бившият областен управител Емил Хумчев, който е част от политическото ръководство на БСП. На трето място е Рабие Кьосева, кандидат с доказан организационен опит във всички структури на партията и Националния съвет. Следват Севдалин Хъшенов - председател на Общинския съвет на Община Баните и Диана Чаушева – заместник-кмет на Община Девин и председател на Общинския съвет на БСП в гр.Девин. На 6-то място е Николина Марвакова - експерт с доказани организационни качества. Представител на частния бизнес е Зорница Радева, а на неправителствените организации – Радка Тунева–Янчевска.

Подробен анализ на вътрешно-политическата обстановка в страната в навечерието на предстоящите избори направи проф. Георги Михайлов, който представи и предизборната програма на БСП. „Единственият изход от поредицата кризи, в които е изпаднала страната, е формирането на стабилно правителство с участието на БСП като гарант за истинска социална политика“, заяви водачът на листата.

В проведената непринудена дискусия участниците в срещата си пожелаха ползотворна предизборна кампания и успех в предстоящите парламентарни избори.