Проф. Георги Михайлов, БСП: Трябва да започнем да решаваме вътрешните за България проблеми, които отидоха в периферията

27.02.2023 г.

"Хората могат да очакват от БСП честност и ясност в посланията, адресирани към истинските проблеми на хората." Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в Смолян проф. Георги Михайлов в ефира на Радио Пловдив.

"Единствено БСП, с цялостната си политика през последните 15 месеца, на практика успя да постигне неща, които даже някои политически сили се опитват да си припишат. Такива са увеличаването на пенсиите, повишаването на майчинските, безплатните учебници и всички тези социални достижения, които с нейното участие в правителството, успяха да се постигнат", посочи той.

По неговите думи геополитиката е изместила фокуса от темите, които вълнуват всяко българско семейство като проблемите на образованието, на здравеопазването, на вътрешната сигурност, на доходите. "Тези теми трябва да вървят заедно с решаването на големите геополитически въпроси", обърна внимание проф. Михайлов.

"Ако говорим за демографска криза в България, то в Смолян е демографска бездна. Ето този проблем няма как да се реши с говоренето за Еврозоната и кой е по-по-най в конфликта в Украйна и истерията, че войната трябва да се нагнетява с изпращането на оръжия", добави той за проблемите на избирателния си район.

Според него в момента се намираме в един разлом, който не позволява да се решават проблемите и единствено БСП през последните 2 години е смекчавала тона и търсила разбирателство по основни приоритети.

"БСП се интересува изключително много в следващите месеци да бъде съставено редовно правителство, което да се обърне към реалните проблеми на вътрешния живот в България. Геополитическите проблеми ще се решат - България е член на ЕС и НАТО и винаги ще бъде в крак с тях, но вътрешните проблеми са много сериозни, а те сякаш отидоха в периферията", каза още проф. Георги Михайлов.