Емил Хумчев: БСП няма да допусне да се унищожи гората в Родопите

Сеп 14, 2022 СМОЛЯН Новини Избори 0 1343

14.09.2022 г.

„Разбирам притесненията ви, че зимата ще бъде тежка и трябва да се придобият повече дърва за отопление. Според мен има целенасочено действие от страна на новото ръководство на ЮЦДП - Смолян за забавянето на доставките за домакинствата в община Чепеларе, целящо негативно отношение към БСП. Заявките за дърва за огрев през настоящата година са с над 30% спрямо миналогодишните и  в бъдеще осигуряването на дърва за отопление на населението е основен приоритет на БСП, както беше и в управлението. Но призовавам сега и веднага, ДГС Хвойна да си свърши работата и да не се оправдава с Нинова и БСП. “ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Смолян Емил Хумчев пред избиратели в Смолянско.

 На поставените множество въпроси, свързани с проблема с осигуряването на дърва за зимата, той отговори: „Увеличението на търсенето основно се дължи и на геополитическата ситуация, свързана с кризата с горивата с Русия и Украйна, но отговорните горски стопанства трябва да си свършат работата. Важен момент са кадрите, които могат да управляват този процес и тук трябва да спомена, че  служебното правителство освободи достойни експерти от системата, а видимо е, че служебното правителство нямат подготвени кадри след като г-н Здравко Бакалов - директор на Южно централно управление на горите  не може да се справи с проблема в Чепеларско, след като беше директор и на Горското  стопанство в с. Хвойна.

На срещите взеха участие и кандидатите за народни представители Севдалин Хъшинов, Даниела Хаджиев, Николинка Марвакова и Димитър Сивинов.

„БСП от години се бори за засилено залесяване и рекултивация на горските територии и ние няма да допуснем гората в Родопите да се унищожи. Гласувайте за БСП с номер 28!“, призова Емил Хумчев.