Коалиция БСП за България се регистрира в РИК Смолян с листа от доказани и млади експерти

29.08.2022 г.

Коалиция "БСП за България" се регистрира в РИК Смолян и се явява за предстоящите парламентарни избори с пълна листа от осем души, обновена  и в съчетание от опитни, доказани авторитети и млади образовани хора.

Водач на листата е  Емил Хумчев, член на ИБ на БСП, дългогодишен общински съветник в Златоград и бивш Областен управител на Област Смолян.

Втора в листата е Виолета Бояджиева – общински съветник в Смолян и дългогодишен банков мениджър с икономическо образование. Трети е Севдалин Хъшинов- председател на Общински съвет в Община Баните, магистър- фармацевт по образование. Четвърта в листата е Даниела Хаджиева от гр. Девин. Тя има висше образование по педагогика. След нея е Николина Марвакова от гр. Смолян. На шесто място се намира Димитър Стефанов. Седми в листата е Бойко Моллов, а на осмо място се нарежда Димитър Сивенов от гр. Чепеларе.

"Тръгваме към тези избори с увереност и самочувствие за добре свършена работа в рамките на мандата както за областта така и за страната", заяви Емил Хумчев при регистрацията на листата.

Той допълни, че благодарение участието на Коалиция „БСП за България“в управлението на страната са реализирани:

- Безплатни детски градини

- Увеличаване на  майчинство от 380 на 710 лв.

- Данъчно облекчение за млади семейства с деца

- Увеличаване на  детските надбавки

- Осигуряване на стипендии от държавата за социално слаби и надарени ученици

- Увеличаване на минималната работна заплата на 710 лв.

- Промяна на стойностите на ваучерите за храна от 80 на 200 лв.

Като основен политически опонент Емил Хумчев определи ПП ГЕРБ-СДС и корупционния модел, който създадоха са създали продължение на 12 години. "През това време единствено БСП последователно и активно се бореше за разграждане на този стил на управление. В кампанията ще се постараем  да представим  социалната и икономическа програма за управление на страната, която да достигне до всеки избирател. БСП изпълни голяма част от поетите ангажименти на предишните избори и сега сме готови да продължим градивната политика за възстановяване на държавността и защита на социално  уязвимите", завърши той.