Емил Хумчев от Смолян: Социалната политика на БСП е насочена и към решаване на демографските проблеми на България

Фев 15, 2022 СМОЛЯН Новини БСП 0 1713

15.02.2022

„Сега нашата партия, в качеството си на съуправляваща, има възможността да реализира онези идеи, които в продължение на години защитаваше в опозиция.“ Това каза Емил Хумчев в Смолян, член на Националния съвет и Изпълнителното бюро на БСП, пред членове и симпатизанти на партията. 

На срещата присъстваха над 70 човека, сред които  председателите на основните партийни организации, както и членове на областния съвет.

Пред присъстващите Емил Хумчев представи постиженията на БСП от участието ѝ във властта, както и постиженията в бюджета за 2022 г. 

„Като социалистическа партия БСП вижда смисъла от своето участие в управлението в засилване на ролята на държавата и връщане на социалната държава. Сега това предстои да намери реализация и в държавния бюджет за 2022 г.“, заяви той. Този успех се прие добре от присъстващите.

На срещата бе разгледано подробно какво е залегнало в бюджета за 2022 г., като се обърна специално внимание на социалния сектор, икономиката, земеделието и туризма. „По отношение на социалната държава ключово място заема политиката по доходите. В следствие на кризите, бедността и неравенствата се увеличават. 

Нашата грижа са слабите, уязвимите и бедните. Подготвя се един от най-социалните бюджети в България“, каза пред присъстващите Хумчев. „Освен всичко друго, активната социална политика, особено тази в помощ на младите семейства, е насочена и към решаване на демографските проблеми на България“, допълни още той.

Обсъдено бе и заседанието на 50-ия Конгрес на БСП. Присъстващите изразиха подкрепа към решението на Конгреса да не приеме оставката на Корнелия Нинова. В същото време подкрепят действията на министрите на БСП и вицепремиера Нинова в управлението.

Присъстващите поставиха наболели въпроси, от години неглижирани, на които социалистите поеха ангажимент да намерят решение. Част от тях са свързани с необходимостта от повишаване на възнаграждението на медицинските сестри, проблемите в горския сектор, както и проблемите с пътната инфраструктура в областта. „Кметове на ГЕРБ, които дълги години са управлявали, са неглежирали тези проблеми“, заяви Хумчев.