Емил Хумчев, БСП: Да се поемат първите 200 киловатчаса на домакинствата в нужда

Nov 09, 2021 СМОЛЯН Новини Избори 0 2107

БСП иска безплатни лекарства за децата до 14 години

„Това, което БСП предлага като План за първите 100 дни от управлението, неминуемо ще бъде от полза за всеки един жител на Смолянска област. Живеем в планината, а имаме проблем с доставката на дърва. Подпомагането на  бедни семейства с до 200 киловатчаса, което означава около 60 лева от сметката, ще е помощ. И това, което предвиждаме за младите семейства – безплатните лекарства до 14 години за децата. В началото на зимата всички знаем, че децата се разболяват. В Смолянско живеят работещи бедни. Ножицата, която е разтворена между живеещите в големите градове и нашата област, все повече се разтваря и е все повече осезаема“, коментира по БСТВ водачът на кандидатската листа на „БСП за България“ в Смолянска област Емил Хумчев.

Хумчев бе откровен: „Родопите е изоставено съкровище“. Той конкретизира природните дадености – планини, пещери, реки, минерални извори, които са или безхаберно изоставени, или в тях не се инвестира нито 1 лев. „Примерно пещерата в Триградското ждрело се стопанисва от частно туристическо дружество, което не внася в бюджета нито 1 лев от години. Пещерата е дадена с Постановление на Министерски съвет от 1964 г. на туристическото дружество, а то го е преотдало на частно такова“, обясни Хумчев.

„Проект в община Златоград – напълно готов, с геотермалните води да се отопляват всички обществени сгради, за снабдяване на хотели. За него трябват 15 млн. лева, които общината не може да си позволи, но отказът е на централно ниво“, посочи социалистът и уточни, че възможностите за селски и ски туризъм в региона са огромни. За развитието им ще работят депутатите от „БСП за България“. Той бе категоричен, че ще поставят на висок глас проблемите в областта.