Коалиция „БСП за България“ и Илияна Йотова отдадоха почит на героите на Родопската Шипка

Окт 21, 2021 СМОЛЯН Новини Избори 0 1868

21.10.2021 г.

„От Koaлиция “БCΠ зa Бългapия” c гopдocт oтбeлязвaмe 109-гoдишнинaта oт Ocвoбoждeниeтo нa Poдoпитe. С дълбoĸ пoĸлoн пpeд пoдвигa нa гepoитe oт 21-ви Cpeднoгopcĸи пoлĸ и пpeд пълĸoвoдчecĸия тaлaнт нa лeгeндapния пoлĸoвниĸ Cepaфимoв. Oтбeлязвaмe гoдишнинaтa oт Ocвoбoждeниeтo нa Poдoпитe и зacтaвaмe c дocтoйни дeлa и чиcти нaмepeния дa oтcтoявaмe c цeнaтa нa вcичĸo дoбpoтo нa Poдoпитe. Heĸa бъдeм дocтoйни пocлeдoвaтeли нa гepoитe oт Poдoпcĸaтa Шипĸa и свято дa цeним caмoжepтвaтa им зa Poдинaтa!“, призова водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в Смолян Емил Хумчев. Той заедно с листата на коалицията за региона и кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова отдаде почит днес на героите на Родопската Шипка.

Пред подвига на четниците се преклониха и много представители на левицата от Смолянска област. Те поднесоха венци и цветя пред паметника на полковник Владимир Серафимов в Смолян.

Вицепрезидентът Илияна Йотова и кандидат за нов президентски мандат в двойка с държавния глава Румен Радев поднесе цветя и се преклони пред Паметника-костница на загиналите в боевете на връх Средногорец по време на Балканската война. Йотова почете 109-годишнината от Освобождението на Смолян и Родопите заедно с областния управител на област Смолян Стефан Сабрутев и водача на листата на Коалиция „БСП за България“ Емил Хумчев.

От връх Средногорец тя призова по-често всички да четем и се поучаваме от биографията на полковник Серафимов, който е отказал генералския жезъл, защото за него е било по-важно признанието и любовта на хората. За което е символ на Родопската Шипка –  за дързост и невероятна любов към Родината.

„Безпримерният героизъм на хората, чиито имена стоят вътре на паметните плочи, на полковник Владимир Серафимов, ни напомнят толкова години по-късно, че България отново има нужда от смели мъже, от хора, които могат да носят отговорност за това и да водят народа си напред. Дори тогава, когато е трудно. Дори тогава, когато има кризи. Дори тогава, когато решенията са непопулярни, те да поемат цялата отговорност в името на България. Затова днес сме тук, за да отдадем почит не само към миналото, но и към настоящето и към бъдещето“, каза Йотова.

Тя прогнозира, че след изборите на 14 ноември България ще има силно и стабилно правителство. „Ще има една добра база, едно добро наследство от сегашния служебен кабинет, който в никакъв случай не е политически кабинет, тъй като в него, знаете, има хора с различни политически виждания. Но показаха, че когато е в името и интереса на България, могат да се обединят и да работят заедно. Затова това наследство ще бъде стабилно и следващия редовен кабинет, следващото убедително мнозинство в Народното събрание ще направи така, че българските граждани да излязат от кризата и да имат спокойни дни през тежката зима, която се очертава“, посочи Йотова.