Александър Симов, водач на листата на "БСП за България" в Смолян: Социологическите агенции подготвят почвата и базата за фалшификация на вота

Благодарение на БСП болница има и сега в Девин

"Малко преди изборите се опитваха все още да правят автентична социология, щом започна кампанията дойдоха парите от ГЕРБ и изведнъж разликата в процентите скочи. Сега някои агенции дават 15% разлика, има нещо тревожно в тези социологически проучвания. Те подготвят почвата и базата за фалшификация на вота. Когато талибаните на ГЕРБ започнат да подменят протоколите ще кажат "Ама чакайте, той резултатът е естествен". Колко пъти трябва да виждаме депутат от ГЕРБ да носи чувал с бюлетини. Ако хората сметнат, че изборите са фалшифицирани, то на 5-ти април трябва да сме всички на улицата отново", заяви Александър Симов, водач на листата на "БСП за България" в Смолян за зрителите на "Актуално от деня" по БСТВ.

Симов осъди сериозно методите на управление на ГЕРБ и посочи акцентите в програмата на БСП за област Смолян: "Ние не сме като нашите конкуренти, изгубих мозъчни клетки да прочета предложенията на ГЕРБ за област Смолян и трябва да ви кажа, че те са същите като тези ангажименти, които са поемали през 2017 г. - много красиви приказки и никаква работа. Партията им изпрати Смолян начело на класацията по най-бързо обезлюдяваща се област. Хората постоянно се вълнуват по въпроса с пенсиите, те помнят и знаят, че БСП е последната партия, правила актуализации на пенсиите през 2008 г. Въпросът със здравеопазването е много болезнен за областта. Само преди ден имахме среща в Девин, при първото си правителство ГЕРБ затвориха болницата там и хората бяха принудени да се лекуват в Смолян. Добре, че БСП подкрепи протеста на хората, болница сега в Девин има. Няма да има закрита общинска или държавна болница, когато БСП е на власт“.

Кандидатът за депутат коментира също какви решения предлага БСП на проблемите в Родопите: "Планинските региони са добре само когато държавата има специална политика за тях. Държавата трябва да се върне в Родопите и да насочи инвестиции там. Ние сме записали в нашата програма план за Родопите и ще го осъществим. БСП има специален план от комплексни мерки за изостаналите райони. Ще има стипендии за младите специалисти, които се завърнат по родните си места. Пътищата между отделните населени места са в кошмарно състояние, а те са най-важното нещо. ГЕРБ се опитва да показва, че строи пътища, има абсолютна липса на програма за рехабилитация на такива. В селото Ерма Река кметът социалист от години се опитва да обърне вниманието на медиите за това, че близкостоящата мина е превърнала реката в помиен отпадък, лятото миризмата е ужасяваща, това е еко катастрофа с огромен размер, но същевременно никой не обръща внимание“.