Александър Симов след посещението на Борисов в Рожен: Разрухата, която днес Борисов поправя, е пряко следствие от неговите управления

14.03.2021

"Днес Първият държавен и партиен шофьор, пардон, ръководител генерал-лейтенант доктор Бойко Борисов кара джипа из Смолянско. СевдаТВ се включи пряко от обсерваторията в Рожен. С премиера - цяла сюрия от безгръбначни костюмари, които гледат строго и с цялата отговорност на света, че и малко отгоре.

Борисов се хвали със средствата, които е отпуснал за учените. Но пропуска една малка подробност. Именно първото му правителство оряза средствата за Рожен. Имаше един такъв финансов министър Симеон Дянков, който беше решил да демонстрира мускули точно пред астрономите и ехидничеше за тяхна сметка. Тоест разрухата, която днес Борисов поправя е пряко следствие от неговите управления. Култово, нали? А, да, и още нещо. Чета изявление на Даниела Дариткова: "Започваме да изпълняваме предизборните си обещания". Само не е уточнила за кои избори говори. Така като гледам за по-предишните."

Това написа  във Фейсбук кандидатът за народен представител от "БСП за България" и водач на листата в Смолян Александър Симов по повод посещението на минисър-председателя в Националната астрономическа обсерватория Рожен, където Борисов засегна темата за инвестиции на правителството в национални научни програми.