Доц. д-р Христо Беров от гражданската квота на БСП: Работим за преодоляване на неравенствата във всички области

Образованието е ключова сфера за това как ще се формира обществото и какви граждани ще има страната ни

"Нужни са дългосрочни политики по отношение на преодоляване на всякакъв тип неравенства -  социални, битови, образователни, икономически и регионални, за да се стабилизира ситуацията в държавата. Но това е невъзможно без усилията на много хора. Затова заедно трябва да излезем и да променим сегашната ситуация". Това заяви преподавателят по история в Софийския университет и кандидат за народен представител от гражданската квота на БСП в Смолян доц. д-р.Христо Беров в сутрешния блок на България он еър.

Доцентът подчерта, че доста от регионалните проблеми се нуждаят от решение на  национално ниво, като за това трябва да се усети подкрепата на държавата, идваща от сериозна държавна политика – дългосрочна, а не от днес за утре.

Преподавателят в Софийския университет посочи, че наблюденията му от повече от 15 години в сферата на висшето образование и науката показват, че управляващите не се справят добре в образователната сфера. „А тя е ключова за това как ще се формира обществото и какви граждани ще има страната ни“, заяви смолянчанинът доц. д-р Христо Беров.

„Ситуацията в България може да се подобри и на национално ниво, и в Смолян и областта. За жалост Смолян в момента е превърнат в периферен район – беден и един от най-бързо обезлюдяващите се, с много тежки проблеми. Можем да направим промяната .“, бе категоричен Христо Беров.