Корнелия Нинова в Девин: За отдалечени и планински райони да има статут на защитени болници

Окт 17, 2019 СМОЛЯН Новини Избори 0 1838

Колапсът в здравеопазването се превръща в заплаха за националната сигурност

„Голямата грижа на БСП и на национално ниво, и в Девин е здравеопазването. С наша помощ, преди няколко години спасихме Девинската болница, но това не е достатъчно. Общинските болници в цялата страна са в пълен колапс, затова екипът на Здравко Иванов се е ангажирал да работи за подобряване на условията в болницата  и обучението на персонала”. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на среща с жители на община Девин. Тя добави, че дълг на политиците е в такива отдалечени и планински райони да се въведат „защитени болници”. „Преди няколко дни имах спор с министъра на здравеопазването заради лъжата, че се увеличават заплатите на медицинските сестри. Преброих в изказването му поне 9 пъти думите оборот и печалба, но нито веднъж не чух здраве. За управляващите здравеопазването е оборот и печалба и докато болниците са търговски дружества, ще бъде така", категорична бе Корнелия Нинова. Тя заяви, че и в Девин медицинските сестри бяха излъгани. „Никъде няма увеличение на заплатите. Не спирайте натиска, защото колапсът в здравеопазването е заплаха за националната сигурност”, призова лидерът на БСП.

Корнелия Нинова заяви още, че природните ресурси на Девин трябва да се използват от общината и приходите от води, пещери и природни богатства да остават при хората. „Общинските земи и пасища трябва да се дават на местни хора, защото община Девин има потенциал за развитие на земеделието и животновъдството. Горите са голямо богатство за Девин- затова ги пазете, спрете незаконната сеч”, призова председателят на БСП.

„Кандидатът ни за кмет на община Девин Здравко Иванов е умен, честен, професионално подготвен човек и е отдаден на това- да работи за добруването на родното си място. Листата ни за общински съветници съчетава младост и опит, разум и професионализъм и те заслужават вашата пълна подкрепа”,  заяви председателят Корнелия Нинова. Тя добави, че  Девин е община с големи възможности, които вместо да се развиват, се убиват. Нинова каза още, че големият потенциал на общината са природата и нейните хора. „Здравко и екипът му ще работят да задържат хората в Девин чрез безплатни детски градини, помощ за млади работещи семейства, стипендии за студенти по медицина, които след това да се върнат тук и да работят в болницата, помощ  за възрастните и по-добри социални услуги”, коментира лидерът на левицата. 

Здравко Иванов: Ще подкрепяме Девинската болница. Няма да закриваме отделения, а ще разкриваме нови

„Във всяко едно населено място в община Девин, което посетихме, усетихме духа на промяната. Затова съм сигурен, че на 27-и ще се поздравим с победа”, заяви кандидатът за кмет на община Девин Здравко Иванов. Той обясни пред своите съграждани, че един от неговите основни приоритети е отварянето на общинската администрация към хората. „Бързото и качествено административно обслужване и отношението към проблема на всеки жител на общината са изключително важни за мен. Само така ще можем да върнем доверието на хората в местната власт”, каза още Иванов. Той добави, че ще работи за опазване и  ефективно ползване на природните ресурси и исторически ценности на територията на общината, стимулиране на био земеделието и възраждане на местното занаятчийство. „Ще подкрепяме Девинската болница и ще я развиваме, вместо да закриваме отделения, ще отворим нови, за да имат хората достъп до качествено здравеопазване”, каза още Здравко Иванов.