Рабие Кьосева: Пътят е ясен - Нов социален договор за Европа!

Елена Йончева има най-много номинации за евродепутат в община Смолян

Общинската партийна конференция на БСП–Смолян беше  проведена на 9 март 2019 г., с основна тема номиниране на кандидати за предстоящите избори за Европейски парламент. Най-много номинации за евродепутат има Елена Йончева, предложена е от 41 Основни партийни организации.

Доклади за Националното значение на  предстоящите  избори, за Политическата платформа на БСП за Европейските избори, и за Отчета на досегашните членове на Европейския парламент от БСП направиха Милко Гавазов – председател на Общинския съвет на БСП, Рабие Кьосева –  член на Националния съвет и председател на Областния съвет на БСП и Дора Янкова – член на Националния съвет и народен представител от ПГ на "БСП за България".„Европейските избори са обществения вот на недоверие срещу това правителство и е нашата генерална репетиция за местните избори. Всичко това налага максимална мобилизация и включване в предизборния и изборен процес на целия общински потенциал, включително и бъдещи партньори, граждански квоти, инициативни комитети и всички с които заедно до сега сме участвали на избори“, заяви пред делегатите Милко Гавазов.

Рабие Кьосева представи платформата на Българската социалистическа партия за „Визията на БСП за Европа“. Тя заяви, че политиката на Европейския съюз, водена от европейската десница, е далеч от проблемите и тревогите на обикновените хора в България и други държави членки и че резултатите са очевидни: неравенства, обедняване, разединение. „България е сред държавите членки с най-остро изразено социално и икономическо неравенство. Рабие Кьосева представи основните тези от предложенията на социалистите и  социалдемократите за НОВ СОЦИАЛЕН ДОГОВОР за Европа, насочен към изграждане на нова социална държава и общества, които да поставят в центъра нуждите на всеки гражданин.

Дора Янкова представи акценти от Отчет за дейността на депутатите от БСП  в ЕП с мандат 2014-2019 при отстояване на общите, но и на национални приоритети. 

Обобщени бяха резултатите от проведените 53 събрания на Основните партийни организации на БСП в общинат, на които са издигнати 31 кандидати. В хода на конференцията отводи си направиха трима. С единодушно решение делегатите номинираха  28 кандидати, които бяха класирани по броя на получените номинации от Основните партийни организации. Убедително на първо място  е Елена Йончева, посочена в 41 организации.

Прието беше решение, с което БСП си поставя за цел да спечели предстоящите избори, като се възложи на Общинския партиен съвет да разработи конкретен план за изпълнение на тази задача. На конференцията беше демонстрирано единство и решителност БСП да се превърне в първа политическа сила в общината