Дора Янкова: Време е нетърпимите условия на живот на народа ни да се променят

Мар 18, 2017 СМОЛЯН Новини БСП 0 1330

18.03.2017 г.

"Време е нетърпимите условия на живот на народа ни  да се променят" Това заяви в с. Селча и с. Михалково водачът на листата на "БСП за България" в Смолян Дора Янкова. Тя и кандидатът депутатът Дияна Чаушева разговаряха с хората за техните проблеми.  Възрастен човек със сълзи на очи сподели колко му е трудно да живее в изключителната бедност и мизерия със 161 лв пенсия и болна от рак жена, на която дори не може да осигури лечение. Две млади майки, които са от малкото останали да живеят там,  едвам събирали пари за лекарства и тетрадки за децата си, заради невъзможността си да работят в селото. 

"Крайната бедност, в която живеете е достатъчно показателна за нуждата най-сетне да се намеси държавата в тези места и да се погрижи за хората си.  Гневът ви  е заслужен. Той е резултат от оттеглянето на държавата от грижата за хората.  И всички вие вече не можете да търпите тази несправедливост. Време е всичко това да се промени", заяви Дора Янкова.

Хората споделиха, че  са с малки пенсии и живеят в мизерни условия и нищета. Те настояват да се разкрият нови работни места, които да задържат хората в селата и пенсиите да се увеличат, така че да покриват поне минималните нужди на човек.
Уволнена "по партийна линия"  учителка с болка призна, че преподаването и липсва много, но повече й тежи, че може училището да се затвори поради малкото деца в региона.  "Едно място като няма училище и читалище, то вече е зачертнато!
Пожелавам ви като станете депутати да се сетите, че има едно село, където хората имат нужда от работа!", заявиха хората.