Иван Гавазов: Левицата ще работи за балансирано развитие на регионите

Мар 17, 2017 СМОЛЯН Новини БСП 0 1804

17.03.2017 г.

„Единствено програмата на левицата гарантира балансирано развитие на регионите, а не съсредоточаване на инвестициите в големите градове София, Пловдив, Варна и Бургас, които се развиват за сметка на малките населени места”. Това заяви кандидатът за народен представител от „БСП за България” от Смолян Иван Гавазов по време на среща с жителите на квартал Настан и село Гьоврен. На срещата, където бе и кандидатът за депутат от левицата Исай Савов, хората поставиха остро проблема с качеството на водата, въпреки че там извира минерална.

Жителите не скриха и своето притеснение, че отново ГЕРБ ще затворят болницата в Девин, ако спечелят изборите. В село Гьоврен жителите също настояха пред двамата кандидати да се застъпват и отстояват правото на равен достъп до здравеопазване и на хората от малките населени места.

Исай Савов подчерта, че един от основните приоритети за левицата в региона ще бъде подкрепа на хората в предпенсионна възраст, за които нито има работа, нито шанс днес да натрупат необходимия стаж за пенсия. Хората настояха за контрол при строителство на пътища и разходването на държавни средства.