ДОРА ЯНКОВА: ПАЗАРНОТО РЕГУЛИРАНЕ СЕ ПРОВАЛИ

Мар 15, 2017 СМОЛЯН Новини БСП 0 1458

ЗАГРАЖДЕНЦИ ВРЪЧИХА ПОДПИСКА ЗА ПЪТЯ ЗАГРАЖДЕН-БЕЛИЦА НА ДОРА ЯНКОВА

"В момента в страната върви политически дебат. На хората им омръзна всичко да е пазар. Населението ври и кипи от яд, пазарното регулиране се провали. Какво имаме днес? Пазар в образованието. В здравеопазването – бизнес. Българският народ е стигнал до дъното от бедност. Два милиона българи са навън. Ние предлагаме радикална промяна. Искаме държавата да влезе и регулира пазара”,  заяви водачът на листата на "БСП за България" в Смолян Дора Янкова в с. Баните. Тя, заедно с  Иван Гавазов, Христо Беров и Севдалин Хъшинов, обясниха на събралите се досегашната политика в социалната сфера на БСП и намеренията за промяна- за повече държавна подкрепа в живота на хората. Иван Гавазов  каза, че листата на БСП е най- добра, защото съчетава опита на дългогодишните представители и енергията на младите кандидати. “В момента сме на кръстопът между лявата и дясната политика. Лявата политика работи за хората, затова нека я подкрепим с бюлетина номер десет. Тя работи за хората”, завърши представянето си вторият в листата кандидат за народен представител. Христо Беров беше откровен и призна , че именно ангажиментът на социалистите за целенасочена политика за района го е мотивирал да влезе в политиката. Той обясни, че за да  съхранят планинските райони, от левицата са предвидили целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа – Сакар.

Хората се оплакаха от липсата на достъп до качествено медицинско обслужване. Севдалин Хъшинов обясни, че точно това е застъпено и в програмата на БСП, а именно- напълно безплатно медицинско обслужване на здравноосигурените лица и ограничаване на всички скрити форми за допълнително заплащане и премахване на пръстовите отпечатъци. Той припомни как ГЕРБ са закрили болницата в Девин и колко трудно след това социалистите са я отворили отново. "Затова и разбира се, е недоверието на хората към политиците-тук не става въпрос за обещания , а за реална програма. Аз съм сред вас и утре можете да ме хванете за ръката и попитате как се изпълнява програмата”, заяви Севдалин Хъшинов.

Хората споделиха с кандидатите на социалистите своята тревога от демографския срив: “Това, което гледате около вас, няма да го има след десет години. България загива, трябва промяна за спасение”. Като друг основен проблем родопчани посочиха и ниските пенсии. 

ЗАГРАЖДЕНЦИ ВРЪЧИХА ПОДПИСКА ЗА ПЪТЯ ЗАГРАЖДЕН-БЕЛИЦА НА ДОРА ЯНКОВА

ИВАН ГАВАЗОВ: ЛЯВАТА ПОЛИТИКА Е ПОЛИТИКАТА, КОЯТО СТИГА ДО ХОРАТА

Жителите на Загражден, Сърница и Давидково връчиха на водача на листата на  "БСП за България" в Смолян Дора Янкова подписка с искането на над 600 жители на Загражден и околните села за изграждане на пътя Загражден - Белица. Те обясниха, че единственият човек, който не е сложил подписа си в подкрепа изграждането на пътя е кметът на селото, който е общински председател от ГЕРБ. Според тях това ясно показва приоритетите на десницата и отказът им да се погрижат за интересите и на жителите в малките населени места. 

Дора Янкова пое ангажимент да съдейства за искането на хората и заяви:
"Ние от БСП винаги сме се стремели към повече социална политика. Това включва грижа за всяка една община и за всеки един гражданин на България! Вие, хората тук, ясно показахте, че държавата не трябва да абдикира от тези райони", заяви тя. Янкова обясни, че по-рано през деня в Баните също са помолили за съдействие за изграждане на държавен двулентов път, който да свързва Баните с Кърджали и Давидково. "Поздравявам ви за инициативността и желанието за промяна на този порочен модел- да се финансират само големи пътни проекти и магистрали. Ние знаем, че пътят е икономика, а това ясно го показахте и самите вие. В малки общини, като нашите, това няма как да стане само от местната власт, защото парите стигат само да се позакърпи пътят. Затова тук трябват държавни средства", каза още тя. По думите й на това залага БСП в програмата си - равнопоставеност при разпределението на обществения ресурс и подкрепа там, където пазарът не действа.