ИВАН ГАВАЗОВ: ЩЕ РАБОТИМ ЗА ПРИЕМАНЕ НА СПЕШНИ МЕРКИ, С КОИТО ГОРАТА ДА БЪДЕ СПАСЕНА, А ПОМИНЪКЪТ НА ХОРАТА ГАРАНТИРАН

Мар 05, 2017 СМОЛЯН Новини БСП 0 1501

05.03.2017 г.

Кандидатът за народен представител от коалиция "БСП за България" Иван Гавазов и председателят на Областния съвет на партията Рабие Кьосева отбелязаха Тодоровден заедно с жителите и гостите на село Смилян.  Като район с основен поминък дървообработване и селски туризъм, по традиция основното състезание беше теглене на дървени трупи с шейна. На състезанието жокеите показаха своето майсторство като на финала най-добрите бяха наградени.

Кандидатът за народен представител Иван Гавазов разговаря с жителите на селото. Хората споделиха своите тревоги с него, а именно  бързото обезлюдяване и проблемите с дърводобива.     

Гората в района изсъхва, а мерки от страна на държавата няма, оплакаха се жители на селото. Имено затова  една от целите, които си поставят кандидатите за народни представители от коалиция "БСП за България", е да работят за спешни мерки, с които гората да бъде спасена, а поминъкът на хората гарантиран. "Следим проблемът от близо. Г-жа Якова, като депутат в предишното Народно събрание, постави въпроса много остро, благодарение на което имаше активизиране, но явно недостатъчно", коментира Гавазов. Според него политиката за развитие на горския сектор трябва да е по-балансирана и освен добив и преработка, трябва да се заложи и на възобновяването на гората. Село Смилян има традиции в тази област и трябва да ги възродим", категоричен бе вторият в листата.

Представителите на БСП увериха, че ще продължат да развиват туризма в селото и горното поречие на река Арда. "За съжаление откакто ГЕРБ е на власт няма нито един нов проект, който да провокира допълнителен поток от посетители в региона, а потенциалът е огромен", заяви Рабие Кьосева. По думите й екипът на левицата има серия от проекти, с които да се надгради постигнатото до тук и да се реализират нови туристически атракции.