За община Доспат и ОбС на БСП

Община Доспат е разположена в западните Родопи, на около 200 км. от столицата София и на около 86 км. от областния център Смолян. На изток граничи с община Борино и Девин, на запад с община Сатовча и Гоце Делчев, на север с Пещера и Велинград, на юг землищната граница на общината съвпада с границата на Р Гърция.

Надморската височина на общината е 1300 метра. Климатичните условия са типични за континентално-средиземноморската област, а именно късна пролет, прохладно лято и топла есен.

Горското стопанство е стратегически резерв за развитието на общината в дейности като: туризъм, дърводобив и дървообработване, лов, риболов, събиране, култивиране, отглеждане и преработка на билки и гъби. Селското стопанство е насочено към картофопроизводството и отглеждане на тютюн.

Град Доспат е административен център на Община Доспат. Той е разположен в планински район на западните Родопи, като със своите 1358 м. надморска височина е най-високопланинският град в България. В близост до него се намира и язовир Доспат, който също е един от най-големите в страната.

Всяка година през месец август в местността Събора  се провежда един от най-големите ежегодни събори в Родопите с много фолклор, танци, борби и други забавления. Традицията е започнала през края на 80-те години, под егидата на ООН, като събор на Чешмарите. Живописната природа в комбинация с прохладния климат привлича множество туристи през лятото. Доспат е известен със своите традиционни гозби, като интерес представляват пъстървата, качамакът, пататникът. 

Доспат става град на 4 септември 1974 г. с Указ 1942 на Държавния съвет на НРБ. 

В чест на град Доспат връх на остров Ливингстън е наречен Доспат.

Относно партийната структура на БСП в община Доспат:

В община Доспат БСП има изградени структури в град Доспат, с.Змеица, с. Барутин, с. Любча, с. Црънча, с. Чавдар, с. Бръщен.  Общинската партийна структура на БСП-Доспат (по отчети към  31.12.2014 г.) се състои от 172 члена на партията, като най-многобройна е структурата в с. Змеица със своите 64 члена.

Общинският съвет на БСП-Доспат се състои от 15 члена с:

Председател: Исай Исаев Савов

Заместник-председател: Велин Иванов Авкатев

Заместник-председател: Владимир Сергеев Делиев

Секретар: Румен Делянов Келешев

Председател на МО на БСП в Доспат: Пейо Евтимов Горов.

Адрес за контакт- гр. Доспат, ул. „Кавалтепе“ 65,  п.к. 4831

Тел: 0896 73 55 97- Пламен Станоев,  e-mail: prs84@abv.bg

АнкетаВиж всички анкети

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи