Георги Чакъров, кмет на Полски Тръмбеш: Четвърти мандат се печели с изцяло насочена социална политика

Дек 10, 2015 Новини БСП 0 28264

Не срещаме достатъчна подкрепа от държавата за реализацията на социални политики

"С упорита работа през изминалите 12 години, с честна и открита политика, която имаме към нашите съграждани, и разбира се -  с изцяло насочена социална политика", отговаря кметът на община Полски Тръмбеш Георги Чакъров, запитан как се печели доверието на хората за четвърти мандат. На Местни избори 2015 той отново и безапелационно бе избран от хората за техен градоначалник, още на първи тур.

Във видео обръщение, записано след проведения наскоро в Боровец семинар за представителите на БСП в местната власт, Чакъров разкрива част от социално ангажираните дейности на ръководената от него община. Сред тях са: поддържането на социален патронаж с повече от 250 души от всички 15 населени места в общината, на  едни от най-ниските такси за детските градини, както и на няколко центъра за социална интеграция и работа с деца. Също така кметът на Полски Тръмбеш споделя ефективната практика на създаване на общински предприятия, която позволява снижаване на разходите и предоставя по-висока оперативност.

Георги Чакъров споделя, че за общината става все по-трудно да следва тази целенасочена политика в услуга на хората. "За да бъдат достъпни тези услуги, те трябва да бъдат на цени, каквито населението може да си позволи. В същото време не срещаме достатъчна подкрепа от държавата, а местните приходи и бюджети вече са достатъчно ниски, за да могат да поемат тези социални политики", заявява кметът на Полски Тръмбеш.

Какви са приоритетите в работата му в новия мандат, вижте в специалното видео обръщение.