Сабрутев към лекарите Покланям се пред ежедневния ви труд в името на хората!

Приветствие от Стефан Сабрутев, кандидат за кмет на Смолян, по случай 19 октомври, Ден на българския лекар и на св. Иван Рилски Чудотворец

УВАЖАЕМИ ЛЕКАРИ И МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ!

Покланям се пред Вашия отговорен ежедневен труд в името на хората! Изпълнен със себеотдаденост, висок морал, вярност към Хипократовата клетва. Във вашите ръце са здравето и животът на всеки един от нас, на българската нация.  Българските лекари избраха за свой празник 19 октомври, Деня на св. Иван Рилски Чудотворец, дълбоко почитан като закрилник на българския народ и основател на Рилския манастир. Приеха всепризнатия български светец за покровител на най-хуманната и благородна професия с неговия пример за всеотдайна служба на страдащите и отчаяните, останал в преданията с чудесата на изцелението.

Нека чудото на възвърнатото здраве и спасения живот съпровожда и вашите делници. Да се множат благодарните Ви пациенти, на които помагате със знания и загриженост, с професионална компетентност и стремеж за усъвършенстване, с  топло човешко отношение.  Вярвам, че с общи усилия можем да отговорим на предизвикателствата на времето и на очакванията на хората от община Смолян за съвременно и качествено здравеопазване.
Пожелавам Ви успех и удовлетворение от Вашата мисия да правите Добро като дарявате безценна надежда за живот и щастливи усмивки! Свети Иван Рилски Чудотворец да бди над Вас и Вашите семейства!

С голямо уважение! 

Стефан Сабрутев