Катраница се е върнала назад, постиженията са изгубени през последния мандат, констатира Стефан Сабрутев

Окт 14, 2015 СМОЛЯН Новини Избори 1 1695

Кандидатът на левицата се срещна с жители на селото

„Вие сте изгубили неща, които преди 4 години бяха направени, върнали  сте се назад, установи инж. Румяна Янчевска”, кандидат за общински съветник на БСП от гражданската квота. На среща с кандидата за кмет на община Смолян Стефан Сабрутев и представители на общинската листа Милко Гавазов, Костадин Чаталбашев и Милен Пачелиев жителите на село Катраница поставиха проблеми, които в предишното управление на БСП са били отстранени. След мандата на ГЕРБ отново се жалват от липса на съдове за смет в три от махалите и нередовно сметоизвозване, от бездействие на пенсионерския клуб, от недооборудвана детска площадка. Докато Катраница е била пример за обединение на населението в името на общоселските инициативи, сега ги противопоставя междуродово разделение, наложено от бившия селски кмет от ГЕРБ, устройвал само свои роднини.
Кандидатурата за кмет на Катраница от БСП е Албена Миховска, изключително енергична, инициативна и можеща личност, която ще защитава интересите на местната общност под девиза „Ще работя за селото, обединявайки хората”. Тя разказа, че сами са намерили спонсор и са привели в приличен вид гробищния парк. Местната инициативност ще се поощрява и подпомага от Стефан Сабрутев, но трябва да има желание хората сами да правят населеното място по-добро за живеене, каза той. Затова смята, че успешно ще работят съвместно с Албена Милевска, не само защото добре познава местните проблеми, но и защото намира реални решения и строи мостове между хората за обща полза. Неин приоритет ще бъдат и трите пътни подхода – Боровина – Катраница, Катраница – Петково и Катраница – Ряка.
       Една от жителките на Катраница сподели приятното си удивление от Стефан Сабрутев, когото тя въобще не познавала. Когато отишла да пазарува в „Чечосан”, поискала да й направят отстъпка. Казали й, че трябва да се договори с управителя. За нейно учудване той я приел, нея, непознатата селянка от някакво селце и наистина й направил отстъпка за пазаруваните материали. Затова тя му благодари за човешкото отношение и уважението към всеки, независимо от социалния му статус. 
     Ще имате люлка за детската площадка, каза Стефан Сабрутев. Ако кметът е добър стопанин, ще подсигури достатъчно кофи за смет. Възможно е пътят Боровина – Катраница да се заравнява и почиства. Той също смята, че за поддръжката на междуселските пътища са необходими кантонери. За най-големия проблем – безработицата – ще положи максимални усилия, за да привлече фирми, които да открият работни места. Обеща да посещава селото, но не на неговия празник, а за да следи отблизо неговото развитие.