Устовци: Ние помним, ГЕРБ да не си приписва заслугите на Дора Янкова

Окт 12, 2015 СМОЛЯН Новини Избори 0 1591

Екипът на сегашната депутатка Дора Янкова остави готови проекти за 82 милиона лева

„ГЕРБ манипулира избирателите като спекулира с фактите, поднася невярна информация и си присвоява резултатите от проектите, разработени от Дора Янкова. Екипът на сегашната депутатка остави готови проекти за 82 милиона лева“, заяви пред жители на Трандевица и ул. „Хаджи Христо Попгеоргиев” Димитър Кръстанов, бивш депутат, зам.-областен управител и общински съветник. Лично той е подписал средствата за ГКПП „Елидже”, чието предстоящо откриване се използва предизборно без за това общинската управа да има и най-малко отношение. Той подчерта, че паркът в Устово също е заложен от управлението на Дора Янкова. „След голямото наводнение през 2005 година още на първата седмица най-пострадалият квартал Устово бе посетен от Сергей Станишев и веднага бяха предоставени средства от правителството за преодоляване на щетите от бедствието, включително и мостовете се възстановиха“, припомниха запознати устовци.

Кръстанов подчерта, че за пръв път БСП предлага за кмет на общината кандидат, който не е член на партията, но споделя нейната социално ориентирана лява политика – Стефан Сабрутев. „Той спечели доверието със своите човешки и професионални качества и с поведението си като общински съветник през изминалия мандат. Ще направите правилния избор, ако го подкрепите на 25 октомври с вашия глас“, обърна се към жителите на квартал Устово Димитър Кръстанов.

„Стефан Сабрутев е един от големите спонсори на Родопския драматичен театър, който помага безкористно, защото се отнася с уважение към културата“, изтъкна директорът на културната институция Крум Филипов, един от гражданската квота в общинската листа за съветници. Безпартийни са и участващите на срещите Виолета Бояджиева, директор на банков клон и Мариана Саламбашева, медицинска сестра. Представители на младите социалисти са Румяна Кършелийска, педагог и Силвия Колева, еколог. Радой Краев представя смолянския бизнес.

Жителите повдигнаха дребни квартални проблеми, свързани с устройството на детски площадки и спорове с „В и К” - кой трябва да чисти запушените шахти от канализацията, оплакаха се от разредения график на сметоизвозване. Бе поискано да се възвърне пазарният ден, който дава възможност на местните дребни производители да продават стоката си. „Подавали сме много сигнали до общината заради бездомните кучета“, посочиха млади майки.

„Ангажирам се да направя кучешки приют в съответствие със законовите изисквания“, обеща Стефан Сабрутев. По неговите думи скитащите глутници тревожат всички жители. „Ще търсим такъв кандидат да закупи сградата на детската градина в Трандевица, който да открие работни места“, каза още той. Според него как се събира и извозва боклукът е въпрос на контрол от страна на общината. „Дребните проблеми с поддръжката на детски площадки, поставяне на нови съоръжения и повдигнати пешеходни пътеки са решими в оперативен порядък“, допълни той.