Стефан Сабрутев пита: Защо е тайна финансовото състояние на община Смолян?

Окт 12, 2015 СМОЛЯН Новини Избори 0 1434

Кандидатът на левицата настоява в едноседмичен срок да бъдат публикувани  пълни  справки за всички  задължения на общината

„Община Смолян мълчи вече месеци. Кметската управа продължава да крие истината за задълженията: кога са направени, какви са дължимите суми и условията за тяхното разплащане. Многобройните питания относно фактическото положение на общинските финанси не получиха отговор. До днешна дата на нас, групата общински съветници от БСП, ни се отказва исканата информация”. Това се казва в изявление на кандидата за кмет на левицата за Смолян Стефан Сабрутев. По думите му не се представят на обществеността конкретни данни, а се хвърлят  заблуждаващи твърдения в публичното пространство от минало време. 
    
„За да се прекратят предизборните спекулации, настояваме в едноседмичен срок да бъдат публикувани  в медиите пълни  справки за всички  задължения на общината към настоящия момент и за точното състояние на общинските финанси! Още днес е възможно да се направи разпечатка на аналитично ниво на сметки под номера 4010, 4611, 4897 и други от раздел четвърти на сметкоплана на бюджетните предприятия. При съвременното електронно отразяване на счетоводните процеси и операции не е проблем тези данни да бъдат предоставени веднага”, казва още в изявлението си Сабрутев.