Стефан Сабрутев в Широка лъка: Отнетите правомощия на селските управници затруднява хората

Окт 08, 2015 СМОЛЯН Новини Избори 0 1657

Кандидатът за кмет се срещна с жители на Широка лъка

„Отнетите правомощия на селските кметове и кметски наместници от досегашната общинска управа причинява изключително големи неудобства на жителите в населените места. Те са принудени да пътуват до община Смолян, да чакат и да губят време и средства за най-елементарна административна услуга. В другите общини не е така. Затова споделям негодуванието на хората от централизацията на административното обслужване, което всъщност би трябвало да улеснява гражданите, а не да ги затруднява”. Това заяви на среща с жителите на Широка лъка Стефан Сабрутев, кандидат за кмет на Смолян, издигнат от БСП.
      Предизборната платформа за местно управление на социалистите е отворена. Приемат се конструктивни идеи, полезни за местната общност. Кандидатите за общински съветници Димитър Кръстанов, Костадин Чаталбашев, Радой Краев, Александър Енгеров и представителят на коалиционния партньор от КПБ Георги Славов се включиха в дискусията с избирателите за най-наболелите проблеми на Широка лъка.
               Всички присъстващи се обединиха около тезата, че бъдещето на Широка лъка трябва да бъде обща грижа. Голямата мечта на хората тук е изграждането на обходен път, за да се съхрани обликът на архитектурен резерват.