БСП-Смолян даде старт на кампанията за местните избори

Социалистите категорични: Ще имаме кмет на общината и мнозинство в Общинския съвет


      „Ще имаме кмет на община Смолян, ще имаме мнозинство в общинския съвет и кметове на населени места. „С тези думи Стефан Сабрутев, кандидатът на БСП за градоначалник, даде старт на предизборната кампания на смолянските социалисти. Той благодари на всички кандидати за готовността им да бъдат включени в партийните листи, защото освен необходимите качества като личности, за това е нужна и смелост. „Хората се страхуват от натиск и неблагоприятни последствия за самите тях и семействата им от страна на управляващите, разполагащи с властовите ресурси за въздействие върху тези, които афишират открито левите си убеждения. БСП е обречена на успех, защото застава зад всеки един човек,  който иска да живее по-достоен живот, с перспектива за себе си и за своите деца, независимо от неговите убеждения, предпочитания и социален статус”, каза още той.
        Социалистите влизат в борбата за местните избори на 25 октомври с оптимистични нагласи. „Хората разбраха, че им трябват ефективни политики и те ще видят, че нашият кандидат за кмет на общината ги предлага”, заяви председателят на общинската партийна организация Милко Гавазов. По думите му Стефан Сабрутев е достойна и харизматична личност, реализирал е собствения си бизнес пред погледа на обществото, без задкулисни сделки и далавери, абсолютен антипод на сегашните управници. „Роден е да бъде лидер и да води хората след себе си, да се бори за идеи и да отстоява каузи. В червените листи са подбрани личности със здрави морални устои, устойчиви леви убеждения и добри специалисти. В тях преобладават младите хора, на които опитните стари кадри ще предават своя опит. Всички предпоставки да спечелим убедително изборите още на първия тур са налице”, бе категоричен Милко Гавазов.
      Избраниците на партията, включени в листите за общински съветници и за кметове на населени места, бяха представени на първа предизборна среща в хотел „Кипарис”. Преди това целият актив присъства на ритуал с водосвет в катедралния храм „Св.Висарион Смоленски”. Богослужението извърши свещеник Димитър Михайлов. Той пожела на кандидата за кмет на Смолян Стефан Сабрутев, кандидатите за общински съветници и за кметове на населени места успех в предстоящите избори в полза на общината и всички нейни жители.
      С голямото обновление в своите редици, с широко отворените врати към хора от гражданското общество, симпатизанти на левите идеи, със своите послания към всички жители на общината, с компетентните проекти за промяна, БСП-Смолян е единствена алтернатива за възраждане на община Смолян.