Дора Янкова пита Василева: Ще подкрепите ли жителите на Златоград?

Mестната общност е обединена около проекта и желае неговото развитие

        „Как ръководеното от вас министерство ще подкрепи изграждането на геотермалната отоплителна система в Златоград? В какви срокове ще стане това?”. Този въпрос отправи народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ  Дора Янкова към министъра на околната среда и водите. Тя обясни, че Златоград е важен център на балнеологията и туризма и промяна на качеството на живота на живеещите там е важна. По думите й проектът за геотермалната отоплителна система е възложен през 2008г. от Министерство на регионалното развитие и благоустройство, а през 2009г. в бюджета се предвиждат средства и започва изграждането на 1 етап от проекта – геотермална централа в центъра на Златоград. „През  2009г. министър Дянков от кабинета „Борисов 1” иска преоразмеряване и препроектиране на самия проект”, обясни Янкова. Тя отправи молба към управляващите да помогнат на златоградчани да получат допълнителни средства за завършване на проекта за изграждане на частите от проекта за включването на публичните сгради в системата.

         Тя заяви, че местната общност е обединена около проекта и желае неговото развитие. „Хората свързват перспективата си за развитие и тази на своя регион с тази геотермална отоплителна система”, заяви депутатът.

„В двете правителства - с носител на мандат левицата, ние имахме възможност да подкрепим Златоград. Сега е на ход кабинетът „Борисов-2”!”, категорична бе Дора Янкова.