Дора Янкова: Добрата държавна регулация в добива на подземни богатства значи повече средства за инвестиции в регионите с рудодобив

Държавата е длъжник на миньорите, защото управляващите не се съобразиха с исканията им за пенсионната реформа

Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Дора Янкова бе сред официалните гости за празника на Мадан и Деня на миньора.  Пред хилядното множество на централния площад в Мадан депутатът приветства всички жители и гости на общината.  „С помощта на правителствата и европейските фондове  в последните години Мадан променя качествено своя облик. Горда съм, че като народен представител помагам на региона и населението“, подчерта Янкова. В словото си тя  отправи специално приветствие към миньорите и техните семейства. „Вие сте силните мъже на Мадан, гръбнакът на икономиката и индустрията. Вие сте причината Мадан да съществува в този си вид. Желая ви здраве, сили и късмет, за да е бял хлябът ви на трапезата“, каза Янкова. Като народен представител искам да поднеса своите извинения, че когато говорим за пенсионната реформа не можахме да постигнем това което вие искахте, защото мнозинството в парламента не искаше да приеме вашите искания. Но надявам се, че във времето и качеството на живота и социалните услуги ще бъдат по-различни“, продължи Янкова.

Депутатът от левицата призова министъра на икономиката и енергетиката Теменужна Петкова, която бе сред официалните гости, да регулира добре националните подземни богатства, защото това значи по-добра икономика, а от там и по-добри доходи и развитие за регионите с рудодобив. Янкова призова и концесионерите на мините в Родопите да инвестират повече в безопасни и здравословни условия на труд и нови технологии, щадящи здравето и екологията на региона.

На празника на Мадан Дора Янкова, придружена от общинските съветници на БСП  в общината - Райчо Чилингиров, Орлин Карамфилов и Филип Чукаров се ръкуваха и поздравиха с десетки граждани.