Дора Янкова бе официален гост на събора на село Малка Арда, община Баните

Общински съветници от левицата уважиха събора в местността „Хайдушки поляни“

Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Дора Янкова уважи традиционния събор на село Малка Арда, община Баните.  Съборът „Спомени за родното гнездо“, който е и своеобразна родова среща на всички с произход от населеното място,  се провежда за трета поредна година, като е създаден по инициатива на кмета на селото Нешка Шехова и председателя на местното читалище Иглика Черкезова.  Стотици жители и гости на селото от цяла Европа се събраха, за да почетат родния си край и да се разтъжат с близки и приятели.  В приветственото си слово кметът Нешка Шехова изтъкна колко е важно всеки един да почита родовите си корени и да не забравя родното си селище. „В последната година Малка Арда се промени осезателно. Инвестициите, които направихме, са крачка към развитието на селото и запазването му като живо населено място“, подчерта тя. Шехова изказа специални благодарности на Дора Янкова и кмета на общината,  които само за година успяха да привлекат стотици хиляди лева инвестиции в модернизиране на улици, тротоари и водопроводи в селото, както и ремонт на читалището.

„Щастлива съм да споделя празника на селото. Горда съм, че при правителството на Пламен Орешарски успях да привлека вниманието на държавата и да модернизираме част от инфраструктурата. Ще продължа да настоявам малките населени места в Родопите да се подпомагат, защото всички сме граждани на България и заслужаваме да се движим по хубави пътища и улици, да получаваме качествени услуги и по-добър стандарт на живот“, изтъкна Янкова. Тя продължи, че ще отстоява лявата политика за повече социални права на хората в Родопите, защото тук животът е по-труден. „Имаме много битки, защото не приемаме тази пенсионна реформа, не приемаме тази здравна реформа, не приемаме тези мерки за борба с безработицата и демографския срив, защото те са още по-тежки за хората в планината“, допълни Янкова.

Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ приветства младите хора на селото, които специално за празника са се прибрали от цялата страна и чужбина.  „Малка Арда е уникално селище. Неговите жители са успели в цяла Европа, дори в Австралия. Има много лекари, адвокати, строители, инженери. Най-голямото смолянско училище също се ръководи от арденец“, каза още Янкова. Тя пожела на всички много здраве и успехи и винаги да носят родния край и Родопите в сърцата си. По инициатива на Дора Янкова в селото ще се създаде дарителки фонд, чрез който успелите представители на населеното място ще финансират различни инициативи за разкрасяване на селото. Приветствие към населението на Малка Арда отправи и Севда Чолакова – лидер на Общинския съвет на БСП – Баните и кмет на село Давидково.

Представители на БСП – Смолян уважиха и традиционния събор в местността „Хайдушки поляни“. Съборът се организира от кметствата на селата Момчиловци, Соколовци, Виево, Кутела, Славейно и  Петково. Общинските съветници Стефан Сабрутев, Рабие Кьосева и Радой Краев бяха сред официалните лица на трибуната. Тримата поздравиха десетки жители на петте села и гости на събора. Жителите споделиха със Стефан Сабрутев, че развитието на курортно ядро „Хайдушки поляни“ изостава сериозно. Пътят Рожен - картофохранилището – Хайдушки поляни също е изоставен от управляващите и с него не се случва нищо. Сабрутев отбеляза, че развитието на курортното ядро е сред приоритетите на левицата. „Курортното ядро ще оживи региона, ще създаде поминък и много работни места, затова ще работим активно за реализацията му“, категоричен бе той.