Експерт в туризма повежда битката на БСП в Чепеларе

Юли 28, 2015 СМОЛЯН Новини Избори 0 1643

Кандидатът на БСП за кмет на Чепеларе - Пантелей Мемцов, издигнат вчера на проведената общинска конференция на партийната структура, има над 30 години управленски опит в областта на туризма

Кандидатът на БСП за кмет на Чепеларе - Пантелей Мемцов, издигнат вчера на проведената общинска конференция на партийната структура, има над 30 години управленски опит в областта на туризма. Той е експерт във формулиране на краткосрочни и стратегически задачи по отношение на маркетинга, финансово-икономическата дейност, управление на персонала и качеството на предоставяните услуги от менажираните от негова страна хотелски комплекси. Заемал е множество ръководни длъжности в туристическата сфера, при които води активна и ефективна комуникация с клиенти, партньори, местни и национални институции.

За успешното изпълнение на своите задължения, Мемцов разчита на завършеното от него висше образование: магистърска степен като „Икономист по туризма“ в Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ - Бургас, и специалност „Хотилиерство и ресторантьорство“ в Институт по международен туризъм „Алеко Константинов“, гр. Бургас. Също така завършва курс по стратегическо планиране в „University of Haifa”, гр. Хайфа, Израел, както и курс по „Стратегическо управление в условията на преход към пазарна икономика” – VISSEMA Group, Холандия.

От 2003 г. до момента заема поста председател на УС на Регионална туристическа асоциация „Родопи”, гр. Смолян – неправителствена организация, чиято цел е рекламирането и промотирането на туристическия продукт в смолянска област. Участва в реализацията на проекти по отношение на трансграничното сътрудничество и биоразнообразието в Родопите като фактор за развитието на туризма, съвместно с партньори от Република Гърция. Всяка година, през октомври, организира туристическа борса с международно участие под наслов „Родопите – гостоприемство в четири сезона”. В момента, съвместно с общините Смолян, Чепеларе, Рудозем и Златоград, реализира проект „Регионален маркетинг”.

Кандидат-кметът на БСП в община Чепеларе владее руски и немски език.