41 милионна загуби община Смолян за втория етап на воден цикъл

Юли 13, 2015 СМОЛЯН Новини БСП 0 850

 Социалистите се гордеят с дейността на своите кметове на населени места          Общинските съветници Милко Гавазов, Рабие Кьосева, Стефан Сабрутев в присъствието на народния представител Дора Янкова коментираха значими въпроси свързани с работата на община Смолян, както и подготовката на БСП за предстоящите Местни избори – 2015

 Социалистите се гордеят с дейността на своите кметове на населени места

          Общинските съветници Милко Гавазов, Рабие Кьосева, Стефан Сабрутев в присъствието на народния представител Дора Янкова коментираха значими въпроси свързани с работата на община Смолян, както и подготовката на БСП за предстоящите Местни избори – 2015.

          Милко Гавазов сподели, че кметовете на населени места избрани и подкрепени от БСП са се справили изключително добре и даде за пример Митко Чочев – с. Могилица, Събка Миткова – с. Смилян, Явор Говедаров – с. Търън, Николай Кокаланчев – с. Влахово, Венко Палчев – с. Виево и Мария Никова – с. Момчиловци. Той сподели, че те ще получат подкрепа от социалистите за следващ мандат и се обърна към другите партии също да ги подкрепят, защото това са добри стопани на населените места и са показали своята полезна дейност през изтеклия мандат, въпреки орязаните им правомощия от община Смолян.

          Общинският съветник Стефан Сабрутев остро критикува общината за загубените четири години и нереализирания проект за втори етап на водния цикъл на град Смолян. „Не може  чек от 41 милионна да стои на бюрото ти, да си в икономическа криза, местният бизнес да няма работа и за четири години да си усвоил само средствата за изработване на проект, който не е финализиран“, заяви той. Сабрутев сподели, че проектът е трябвало да се изработи за 120 дни съобразно обществената поръчка и се възмути като попита: „какво е правила общината през останалите 1320 дни, ако изчислим, че мандата  на кмета е 1440 дни“. Сабрутев е силно впечатлен и от факта, че тръбите за канализацията са предвидени да бъдат порцеланови, което е открит лобизъм за две-три фирми в Европа, които ги произвеждат.

          Социалистите смятат, че общината е изпуснала шанса през този мандата да усвои 41 милионна за развитието на водната инфраструктура, за подкрепа на строителния бизнес.