Стотици почетоха първата годишнина от кончината на инж. Димчо Михалевски

Фев 15, 2015 СМОЛЯН Новини БСП 0 1687

Над 150 приятели, съмишленици и роднини почетоха първата годишнина от смъртта на инж

Над 150 приятели, съмишленици и роднини почетоха първата годишнина от смъртта на инж. Димчо Михалевски в Кърджали. Паметта на бившия зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и депутат от 41-то и 42-то Народно събрание почетоха и зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев, депутатите Дора Янкова, член на ИБ на БСП, д-р Емил Райнов, както и ексдепутатите Петър Курумбашев и Милко Багдасаров. Сред гостите от Смолянско бяха и общинският лидер на БСП – Златоград Емил Хумчев, лидери от Старцево и общинският съветник от БСП – Чепеларе Панталей Мемцов.  Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис също бе сред официалните гости.

Множество приятели на Димчо от цяла България се събраха в църквата „Св. Георги”, където бе отслужена панихида от отец Петър. След това множеството се поклони пред гроба на големия строител и политик на централните гробища в града  край Арда.

„Винаги ще помним инж. Димчо Михалевски с неговия несломим дух и енергия. Той липсва на цяла България. Родопите изгубиха най-големия си закрилник в нашето съвремие”, заяви след поклонението депутатът Дора Янкова. Тя подчерта, че в България няма човек, който да не знае името му, а в Родопите той ще остане завинаги с десетките инфраструктурни проекти, реализирани или оставени за изпълнение от него. „Той ще бъде винаги с нас, когато пътуваме през граничните пунктове с Гърция при Златоград и Маказа, ще го помним вечно с яз. „Пловдивци”, с разкритата наново болница в Девин,  водоснабдяването и благоустрояването на Пампорово, както и  геотермалната вода в Златоград. Незабравима ще бъде и помощта му за възстановяване на Смолянска област след наводненията през 2005г. Няма да забравим неизчерпаемата му жажда за развитие и справедливост”, каза още Янкова.

Инж. Димчо Михалевски почина скоропостижно на 18 февруари, 2014г.