Александър Симов: Селата се топят, хората стават все по-малко

Мар 31, 2021 СМОЛЯН Новини Избори 0 727

Контрастът е още по-ужасяващ на фона райската природа наоколо

Представители на кандидат-депутатската листа на БСП в 22-ри МИР Смолян посетиха Смилян, Кошница, Могилица, Арда, Сивино и Букаците.  В срещите се включиха водачът на листата Александър Симов, както и Здравка Кавалова, Иван Френкев и д-р Марияна Методиева.

„През 2005 година този район беше даван за пример за перспективно развитие на селския туризъм. Имаше готов и разработен проект за граничен пункт с Гърция за туристи, което щеше да даде глътка живот на малкия и среден бизнес, занимаващ се с производството на продукти на животновъдството и зеленчукопроизводството. Неща, които наистина са "еко" и "био".“  - припомни Симов на хората и добави „Проектът е бил изоставен в последната му административна фаза. Това изоставяне като по чудо съвпада по време с превземането на властта от ГЕРБ.“

„Селата се топят, хората стават все по-малко. Останали сме само по-възрастните. Единствено в Смилян има повече живот, но и там не малко хора работят в чужбина“ – оплакваха се хората и добавиха „Държавата я няма в нашия район. Да не говорим за безхаберния добив на дървесина в държавните горски стопанства. Липсата на план за залесяване на територии, както и план за санитарна и промишлена сеч. Искаме правила и справедливост за всички, а не за шепа приближени до властта!“ – категорични бяха жителите на Смилянското корито.

„Ето това можем да променим ние. В България не може да има забравени или самозабравили се хора. Това райско кътче от страната ни заслужава различна съдба - с грижа за хората. С грижа за бъдещето. Ето защо сме тук, да търсим вашата подкрепа. На 4 Април с номер 4 можем да променим бъдещето на страната“ – призова Александър Симов.

На срещите присъстваха  още  председателят на Общински съвет на БСП –Смолян Милко Гавазов и зам.председателят Рабие Кьосева.