Александър Симов: Единственият шанс за Родопите е БСП

21.03.2021

„Единственият шанс за Родопите е БСП“,  това заяви кандидатът за народен представител от БСП в област Смолян Александър Симов на поредица от предизборни срещи в община Рудозем.
„Родопите и малките населени места извън големите пет-шест града в България са оставени на произвола на съдбата. Финансирането от бюджета обикновено е крайно недостатъчно, а допълнителни пари получават основно кметовете на управляващите“.
Като пример жителите на село Чепинци посочиха, че години наред се опитват да издействат средства за изграждането на физкултурен салон към гимназията в селото, но нито общината, нито държавата проявяват интерес. „Село Чепинци е едно от най-големте в област Смолян, срамота е живо училище да няма нормален салон“ недоволстваха жителите. 
Друг проблем, който беше поставен е изграждането на директна пътна връзка между община Златоград и община Рудозем. Двете общини имат обща граница, но не и изграден път, който би съкратил значително разстоянието между общините и би насърчил търговията. 
„Нашата управленска програма е разработвана повече от 2 години, с поредица от срещи и консултации с експерти, учени и обикновени хора. Визия за България е основата, на която изградихме платформата ни“, припомни Александър Симов. „Ясно сме заявили, че без специална държавна политика към Родопите региона е обречен на обезлюдяване и упадък. Опонентите ни предлагат по-малко държава, но точно отеглянето на държавата от Родопите доведе до масовата евакуация на хората към големите градове и чужбина.“ 
Кандидатът за народен представител ги увери, че ако БСП получи необходимото доверие на 4 април под номер 4 в интегралната бюлетина, една от първите стъпки на бъдещото управление ще е прилагането на практика на мерките за развитие на Родопите.
На предизборните срещи присъстваха още кандидатите за народни представители Емил Хумчев, Здравка Кавалова, Иван Френкев, Стефан Бадев и председателят на общински съвет на БСП-Рудозем Йорданка Чакърова.