Стефан Сабрутев: За мен кметското място не е самоцел, а възможност за подкрепа на хората

Окт 18, 2019 СМОЛЯН Новини Избори 0 1072

Обединява ни една кауза - Смолян

„Днес сме заедно в името на една кауза –  Смолян. Това е нашето място, в което пазим традициите, гордеем се с природните забележителности и история, с интелекта, таланта и борбеността на родопчани“. Това заяви кандидатът на БСП за кмет на Смолян Стефан Сабрутев по време на среща на граждани, на която присъства и лидерът на левицата Корнелия Нинова.  Той със съжаление отбеляза, че през последните години родното му място е печално известно с бедност, със скандали, с разбити улици – град, в който не се вижда перспектива, от който си тръгват и тези, които истински го обичат. Сабрутев подчерта, че сегашните управляващи не си служат с принципи и мисъл за общината и абсолютно липсва грижа и уважение към гражданите „Тяхното управление заменя компетентността с партийна дисциплина, публичността – с всяване на страх, а дългосрочната визия – с бърза печалба. Всичко това трябва да получи своя отговор на 27-ми октомври - с по-добри хора, с по-добри решения за по-добър живот“, категоричен бе той.

Сабрутев заяви, че за него кметското място не е самоцел, а възможност за подкрепа на хората и задоволяване на техните потребности: на предприемчивите за прозрачна и бърза администрация; на семействата - за сигурна и чиста околна среда; на възрастните - за допълнителна грижа; на младите - за реализация в близост до дома и приятелите. "Искам Смолян да е наш общ дом, който да подобряваме заедно с вас; в който природните и исторически забележителности са съхранени и по този начин носят не само гордост, но и просперитет на всички хора тук“, заяви той

Сабрутев посочи като най-голям проблем на община Смолян - демографската криза, която според последни изследвания ще доведе областта от 120 000 жители сега до 20 000 през 2050 г. "Ето за това нашият призив е „Промени бъдещето“. Всички мерки в нашата програма са създадени, за да обърнем този негативен процес и да създадем нормална среда за живот и отглеждане на деца“, призова той.

„Обикаляйки селата, кварталите, аз виждам колко отчаяни и обезверени са хората. Няма никаква грижа за малките населени места, положението е наистина отчайващо“, сподели Сабрутев. Той допълни, че ежедневно получава сигнали за нередности, свързани с действията на сегашните управляващи. Като такива той посочи, че  „На улица „Добружда“ се асфалтира директно върху пясъка и тревата – без проект, по улиците няма тротоари, а догодина ни очаква воден цикъл, тоест, всичко направено в момента, отива на вятъра. "Днес ни съобщиха и за улица „Професор Асен Василев“, воден цикъл ще мине и оттам догодина и ще разруши бордюрите, които се поставят сега предизборно. Осем години липсваше адекватно управление, сега, в последния момент изпълняваме обещания, които ще струват скъпо на всички нас и в настоящето“, заключи Стефан Сабрутев.