Изморени от неизпълнени обещания – гражданите на квартали в Смолян сами бетонират улиците си

Окт 15, 2019 СМОЛЯН Новини Избори 0 1524

Сабрутев обеща силно местно управление с грижа за всеки гражданин

Кандидатът за кмет на община Смолян от коалиция „БСП за България“ Стефан Сабрутев заедно с кандидатите за общински съветници от левицата се срещнаха с жители на  кварталите "Средок", "Чилингирска махала", "Миньорските блокове"  и кв. "Каптажа".

 „От общината идват само преди избори, обещават, а после ни забравят“ – негодуваха хората. Проблемите са едни и същи – работа на парче при изпълнение на инфраструктурни проекти, лошо планиране и изпълнение на поддържащи дейности и чувството, че хората са оставени на произвола, без никаква подкрепа от кметската администрация.   На срещата в квартал „Средок“ събраното множество се оплака от сериозен проблем с канализацията -  отпадните води се изливат директно в реката. Общината е изпълнила проект и има прокарана канализация, но самите къщи не са включени. Това е пореден случай на работа през пръсти, с който се сблъскват кандидатите. „Всички тези проблеми са не просто решими, те нямаше да съществуват, ако не се работеше за отбиване на номер, а се работеше с цел да се реши проблем“, заяви Стефан Сабрутев. В "Чилингирска махала" хората имат друг подход – вече им е омръзнало да слушат обещания и от дълго време сами се справят с проблемите - сами бетонират улиците и сами ги чистят при снеговалеж.  В  "Миньорски блокове" все повече самотни възрастни хора имат нужда от помощ, инфраструктурата на места е в толкова окаяно състояние, че придвижването е предизвикателство за възрастните хора, а през зимните месеца е направо невъзможно.  Блоковете се наводняват при снеготопене или при по-силен дъжд поради непочистване на речното корито и силен наклон на подпората. „Почистиха коритото от кръстовището на Карлък надолу, а нас отново ни изоставиха, толкова ли не можеха да почистят още 300метра?“, казаха хората.  Жителите на квартал "Каптажа" се оплакаха, че от години липсват мерки за безопасно пресичане на пешеходците – главната отсечка е изключително права, тротоари липсват, а колите минават с висока скорост покрай преминаващите деца и майки с колички. Стефан Сабрутев  заяви, че ако получи нужното доверие ще вземе неотложни мерки, за да осигури нормален и по-спокоен живот:

„Ние знаем за вашите проблеми, многократно сме ги поставяли на заседания на ОбС и пред кмета, но липсва отговор. Затова и създадохме нашата управленска програма с цел да решим точно подобни проблеми и да не позволяваме създаването на допълнителни. Общината има нужда от добър и умел стопанин", заяви Сабрутев. Той обясни, че ако стане кмет ще организира годишни срещи във всеки квартал. "Дълг на всички ни е  да изпълняваме обществената си роля, отстоявайки правото на всеки на по-високи стандарти и качество на живот.  Това е политиката на управление, която ще изпълняваме", завърши Стефан Сабрутев.