Дора Янкова: Промяната, която искаме да се случи в България и в Родопите е цел, която си струва 

Мар 23, 2017 СМОЛЯН Новини БСП 0 746

Целта е голяма и си струва и ние ще дадем нашата сила чрез своя вот, за да бъдем част от промяната, която искаме да се случи в България и в Родопите

В препълнената зала на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ в гр. Смолян  водачът на листата на коалиция „БСП за България“ за област Смолян Дора Янкова обобщи какво са поискали хората и какви са очакванията им - да бъде сложен край на мизерията и бедността. "Хората искат да живеят по-добре в собствената си страна и в Родопите. Тук именно трябва да има работещо партньорство между държава, общини и малки населени места, за да не е нашият район един от най-бързо обезлюдяващите се и да не е Смолян най-бързо топящият се град. В такава среда живеем всички, ние сме родопчани, ние заедно тук изпитваме радостта, заедно сме в тъгата, но сме силни и сме заедно в желанието за перспектива”, каза Янкова. Тя подчерта, че социалистите искат да променят три неща в страната: „Държавата да се намеси по-сериозно в икономиката, да започне възраждането на българското стопанство и младите българи, които са носители на съвременните идеи за модерна икономика", каза още тя. Според нея е необходимо за Родопите да има целенасочена инвестиционна програма за ускорено развитие, повече държава и повече държавност. "И най-важното, третото – социалната политика. Категорични сме, че минимум 800 милиона трябва да се отделят, за да може да индексираме и да преизчислим пенсиите, не може повече такава бедност”, каза Янкова.

Дора Янкова представи всеки от останалите седем кандидати от листата за Смолянска област.  В думите си към присъстващите, кандидатите, споделиха своите впечатления от стотиците им срещи с хората във всяко кътче на областта през последния месец и всеки от тях представи визията си за развитие на региона и необходимостта от осезаема  промяна в живота на хората.

„Целта е голяма и си струва и ние ще дадем нашата сила чрез своя вот, за да бъдем част от промяната, която искаме да се случи в България и в Родопите”, каза Янкова  и призова родопчани да гласуват с №10 на 26 март.