Дора Янкова: Първите стъпки на новото управление трябва веднага да се почувстват от народа

Мар 19, 2017 СМОЛЯН Новини БСП 0 1084

Иван Гавазов: Трябва да се инвестира в човешкия капитал

"Това е крайно необходимо, г-жо Янкова, защото вече не можем тая бедност да я търпим!", обърнаха се жители на квартал Устово при срещата с водача на листата на коалиция "БСП за България" Дора Янкова. В отговор тя призова за по-голяма подкрепа, защото социалистите са доказали, че са единствените, които са помислили за бедния и отруден народ. За пенсионерите и малките населени места. "Тук сме доказали с не една инвестиция, че мислим за този край. Това е воля да привлечеш вниманието на държавата към нуждите на народа и по-специално към родопчани, за което аз като депутат съм се борила", допълни тя. Пенсионерите изказаха огромните си благодарности към Янкова, че е помогнала пенсионерския клуб да се отвори и запази в квартал Устово. И молбата им беше тази грижа да не спира и отново пенсионерите да бъдат равнопоставени и държавата да има грижа за тях.
„Аз се върнах от чужбина, излъган, че тук ще бъда подкрепен и ще се оправим. Излъган бях от вече бившите ни управници, пълен с надежда, и не усетих никаква промяна. И сега ще дам не само гласа си, а и всичко, което мога за доброто бъдеще на България!", въодушевено заяви подкрепата си пред събралите се избиратели Димитър Митков в читалище "Кирил Маджаров" в кв. Устово. 
"Нужна е незабавна промяна и социална справедливост, която да се усети от народа още след първите месеци на управлението, иначе сме загубили доверието ви" - това пожелаха и жителите на квартала.  Янкова и Беров твърдо заявиха, че е нужен ясен план на държавата и региона, който включва подробен анализ за нуждите на икономиката и жителите тук. "Това е държавна политика и държавна отговорност, която надгражда и не е за година-две да се избута. Трябват много, макар и малки стъпки, за да се случи промяната. 

Кандидата за народен представител от левицата Иван Гавазов запозна жителите на Прогресите с листата и програмата на левицата. "Основният проблем в България не е, че няма пари, а че изтичат в паралелната държава" - категоричен беше вторият в листата на Коалиция "БСП за България". С номер 10 в бюлетината вие ще получите силна социална политика, държавна закрила и повишаване на доходи и пенсии. Един от доайените на квартала Кицовски взе думата “Социалистите са направили неща за 40 години дето никой друг не е направил. "Помня каква беднотия беше преди 9 септември на 85 години​ съм. Роден съм 12 години след турското робство 1932 година. Няма да се свивате, а ще говорите повече, нашата партия какво е направила за народа друга не е правила. Горе главата и смело напред!”

Жителите на Прогресите се оплакаха на Иван Гавазов и от санирането - „Мазилката пада и казват да се оправяме сами“

 "Нашия град замира, държавата замира. Няма кой да изправя кривите краставици. Дора Янкова направи много за квартала, площадките и улиците това което виждате около вас е благодарение на нея", споделиха още хората. Иван Гавазов подчерта, че безспорен приоритет в управленската програма на БСП са образованието, икономиката и земеделието в региона. Моята кауза е, че трябва да се инвестира в човешкия капитал", акцентира Иван Гавазов. Според него трябва да има политика на държавата спрямо хората. 4Икономиката дава работни места, но и осигурява пенсиите след време", каза още той.

Иван Гавазов подчерта, че колкото повече сили получи БСП на изборите, толкова повече социални придобивки ще си върне населението.