Дора Янкова: Очаквам да събудим надеждата на родопчани, че има и по-добро

Мар 19, 2017 СМОЛЯН Новини БСП 0 994

Ние от левицата ще работим заедно с успелите млади родопчани

Кандидатите за народни представител от Коалиция "БСП за България" Дора Янкова, Диана Чаушева и Исай Савов се срещнаха с жителите на селата Чала и Борино. Представителите на левицата запознаха хората с програмата и изслушаха техните проблеми. Местните хора изразиха притеснение от липсата на междуселски транспорт в община Борино и са разтревожени от опасността отново, идвайки на власт ГЕРБ, да закрият болницата в Девин. Също така живущите в пограничната община са притеснени за сигурността си. 
Диана Чаушева представи визията на левицата за здравеопазването, а именно безплатно медицинско обслужване на здравноосигурените лица и ограничаване на всички скрити форми за допълнително заплащане. 
Дора Янкова увери: "Очаквам да събудим надеждата на родопчани, че има и по-добро, и че политиката може да бъде обърната към хората, които имат огромни проблеми, свързани с липсата на работа, перспективата за тях и за техните семейства. В последните пет-шест години Смолян е най-бързо обезлюдяващата се област. Ние от левицата ще работим заедно с успелите млади родопчани и тези, които са в страната, да работим, да дадем перспектива и поминък."
По думите й екипът на левицата има серия от мерки, с които да се надгради постигатото до тук и да се реализират нови проекти за развитието на Родопите. 
Исай Савов обърна внимание на хората върху предвидените мерки на левицата за справяне с демографската криза и безработицата в района.