Кандидатите на "БСП за България" подкрепят развитието на Девин като балнеоложки център

Мар 19, 2017 СМОЛЯН Новини БСП 0 1468

С родопска гайда в препълнена зала започна предизборната среща на кандидатите за народни представители на коалиция \\

Социалистите се ангажираха да съдействат за развитието на града като балнеоложки център. Тази идея беше обсъдена и по-рано през деня от водача на листата- Дора Янкова и кандидат-депутата от Девинския район - Диана Чаушева на кръгла маса, организирана от БСП-Смолян. Гражданите пожелаха туризмът в региона да се доразвие и най-вече да стане обществено достъпен за жителите на града. Дора Янкова заяви, че ще си сътрудничи с местната власт, стига това да е в интерес на гражданите. 
За надграждане и подкрепа и в местното здравеопазване призова Дияна Чаушева. Тя обърна сериозно внимание и на темата за образованието. В дискусията се включи учител, който призова учебният материал да се преразгледа и да се отмени сега действащият закон за образователната система на страната. Той пожела и по-добри условия за учителския труд. По темата за образованието се включи и преподавателят по история в Софийски университет Христо Беров, който заяви, че държавата трябва да отгледа здраво и критично мислещи млади хора.
Кандидатът за народен представител Иван Гавазов подчерта, че е необходимо развитието на бизнес средата в региона и представи програмата на социалистите в сектор икономика. Според него няма как един град и област, особено за планински регион като този, да се развиват без да има целенасочени държавни инвестиции. Това е условието, за да останат младите семейства в града и да имат равностоен на големите градове начин на живот.
Кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България” се обявиха за една социално справедлива държава и подкрепа за Родопския регион. А жителите на град Девин пожелаха успешно и силно управление на социалистите и по-добро бъдеще за родния им град.