Смолянчани искат спешни мерки за промяна на закона за горите и държавата да поеме отговорността си

Мар 08, 2017 СМОЛЯН Новини БСП 0 1093

08.03.2017

БСП-Смолян представи в читалище "Балкански просветител" пред жители на квартал Райково и в Кетевска махала листата си с кандидати за парламентарните избори 2017. Пред избирателите Дора Янкова подчерта, че това не е кампания за нито един от тях, а за цялостна промяна на държавното управление и призова за стабилна подкрепа, за да може управлението да бъде стабилно: "Това няма да се случи само със замяната на Бойко Борисов от Корнелия Нинова, а с намеса на държавата там, където е нужна, в малките населени места, в каквото се превърна и град Смолян след управлението на ГЕРБ. Нужна е подкрепа и на икономиката и образованието. Тук в Райково, където винаги е било люлката на знанието, благодарение на добрите учители, които вече години наред подготвят едни от най-реализираните  ученици в страната, трудът на преподавателите остава непризнат", каза Дора Янкова.

"Хората най-сетне  трябва да почувстват грижата на държавата, а не да слушат напразни обещания и хвалебствени слова. Народът има нужда да усети подкрепа и сигурност. Ние от БСП предлагаме програми за подкрепа на малките населени места, на младите семейства, на малките и средни предприятия и целенасочена програма за изоставащите региони, в която е включена и Смолянска област. Това може да стане само с намеса на държавата, смята и третия в листата Христо Беров. 

Как може нашият край да е толкова богат на всякакви ресурси и същевременно да е толкова беден! Хората пожелаха освен адекватни мерки в образователната система, но и спешно решение на проблема с корояда, които тук стои неразрешен вече втора година и никой не поема отговорност, а гората с всеки следващ ден загива", каза още Беров