Дора Янкова: Развитието на малките населени места са приоритет в нашата политика

Мар 06, 2017 СМОЛЯН Новини БСП 0 1957

06.03.2017 г.

На предизборните срещи, проведени от кандидатите за народните представители на коалиция "БСП за България" - Дора Янкова, Христо Беров и Дияна Чаушева с хората от селата Беден и  Брезе  беше обсъдено състоянието на населените места в този край,  политическата ситуацията в страна и платформата на социалистите за управлението на страната.

Жителите споделиха проблемите си с кандидатите – крайната бедност, липса на работни места и перспективи, лоша инфраструктура.

Дора Янкова представи листата на БСП  за област Смолян и очерта основните аспекти на актуалната политическа ситуация в страната- изборът на генерал Радев за президент, който донесе много надежда за  промяна на политическото статукво, което досега се изразяваше  в  пълно доминиране на ГЕРБ в цялата държавна власт.  Янкова направи своите прогнози, че политическата съдба на ГЕРБ  ще бъде като тази на НДСВ, след като Борисов вече не бъде фактор в българския политически живот. Малък знак за това е и пропукването на мнозинството в общински съвет - Смолян с трима съветници от ГЕРБ , които участваха в смяната на председателя на Общинския съвет.  Дора Янкова категорично заяви: „Ние от БСП искаме една сериозна национална политика  и искаме промяната в България да бъде голяма. През управлението на ГЕРБ се задълбочиха  различията между 6-те големи града и останалите населени места в страната. Контрастите между регионите са крещящи. Ние предлагаме публично-инвестиционна програма  за малките населени места, които не са получили европейски средства, за да се компенсират различията в тяхното развитие. Трябва да има преизчисляване на пенсиите и да се гарантират социални и здравни услуги за хората  в района.  Социалистите настояваме за социална политика и справедливост. Имаме лидер  в лицето на Корнелия Нинова, който да поведе държавата. Имаме нужда от силна подкрепа. Гласувайте с номер 10 !“