Дора Янкова: Осигуряването на заетост и работни места трябва да е приоритет за община Мадан

29.08.2016 г.

Народният представител от БСП Дора Янкова бе сред официалните гости на празника на град Мадан и Деня на миньора.  Честването, което продължава три дни, по традиция събра стотици жители и гости на общината. От официалната трибуна Янкова поздрави жителите на общината и се спря специално на миньорите и техните семейства. Тя обърна внимание, че Мадан е надарен с природни богатства, които от десетилетия са основен поминък за региона.  „Най-важното е да има добър концесионер, който да бъде предвидим партньор на държавата, но и отговорен пред  ангажираните в рудодобива. Само тогава можем да очакваме развитие и по-добър живот за всички“, отбеляза Янкова .  Според нея трябва да се търсят възможности да се осигури работа на още над 1500 души, паралелно с ангажираните в мините към момента над 1000 работници. „Това са 1000 домакинства, които се прехранват и препитават, но има още толкова, които в момента са без работа и перспектива и трябва да мислим за тях“, отбеляза Янкова, визирайки безработицата в региона.  Депутатката от левицата бе категорична, че макар и опозиция БСП би подкрепила всички справедливи и градивни решения за Родопите и рудодобива, които управляващите предложат, но такива по думите й няма.  Тя напомни, че  приетата  пенсионна реформа е ощетила подземните работници и е несправедлива към трудещите се в сектора.

В Мадан Янкова поздрави служителите в сферата на образованието и културата за постигнатите високи резултати. Тя даде добра оценка и за работата на кмета на общината и усилията му да привлича средства за развитие от държавния бюджет и европейските фондове. „Желая на всички жители на Мадан и общината здраве, много поводи за радост и единение. Нека продължавате да носите гордо родолюбието, трудолюбието и нравственото“, пожела тя. 

Народният представител от БСП Дора Янкова уважи и празника на Михалково. Тя отпи от първата по рода си обществена чешма с естествено газирана вода. "Държавата е длъжник на Михалково, ще търся подкрепа за инфраструктурата", ангажира се депутатът от левицата

Първата по рода си обществена чешма с газирана вода бе осветена и официално открита в девинското село Михалково. Чешмата, с уникалната в цяла Европа родопска минерална вода, бе специално изградена по случай 60-годишната от стартирането на завода за газирана вода, а откриването й съвпадна с традиционния празник на населеното място.